Uleiul de ricin si otetul de mere, la raport!

...imi dau acum seama ca INCA nu ii chem la raport, ci numai la interviu. :))

OK, problema e ca, desi dupa sarcini m-am bucurat de o sanatate de fier, la capitolul podoaba capilara totul s-a dus in jos; nu e chiar alopecie, deci nu chelesc, insa nici bine nu stau lucrurile.
M-am dus, asadar, sa ma caut si am primit tratemente si tot tacamul. Chinul parea trecut, intodeauna pare asa cand ai remedii. Ajunsa acasa insa m-am intrebat cat de sanatos o fi tratamentul asta... destul de scump, de altfel, si cu recenzii 50%-50%.

Ce o fi mai bun? m-am intrebat. Un suc de mere preparat de mine la storcator sau un suc ambalat din magazin? Raspunsul e clar! Atat de clar, incat meritam o palma ca nu m-am gandit dinainte sa caut remedii naturiste. Si m-am pus pe cautat si... ca sa vezi surpriza, am gasit! Le pun aici, poate ajuta si pe altcineva, si le pun in ordinea inversa in care le voi incerca. :))

1. OTET MEDICINAL DE USTUROI, care se prepara asa: o capatana de usturoi zdrobit se lasa la macerat in 250ml otet de mere/de vin, timp de 10 zile. Se tine la temperatura camerei, dupa care se strecoara prin tifon si se pastreaza in sticlute bine inchise, la loc racoros si uscat. Acest otet medicinal este numai pentru uz extern.
Otetul alb este folosit si pentru clatirea parului dupa spalare, deci e ok de folosit. Unii spun ca otetul alb este cel mai bun, altii lauda otetul de mere, dar se pare ca are si un miros mai puternic, iar altii spun ca otetul de vin e cel mai bun si nu usuca firul de par. O sa vad ce aleg...

2. ULEI DE RICIN, simplu sau in diferite combinatii. Peste tot pe unde am citit, se spune ca uleiul de ricin este cel mai buuun remediu natural pentru par. El contine acid ricinoleic (antifungic) si omega-9 (ajuta firul de par sa nu se usuce). Se foloseste si pentru genele rare si sprancenele subtiri, ba chiar si in tratarea altor probleme, precum cele de piele (acnee, inflamatii, iritatii, mancarimi). Merita incercat, atunci!
Balsamul cu ulei de ricin se aplica NUMAI pe scalp si la radacina parului - nu se intinde niciodata pe tot firul de par -, se maseaza si se lasa sa actioneze o perioada de timp ce variaza in functie de reteta, de la 15-20 de minute pana la o noapte intreaga; dupa aceasta perioada se spala parul cu apa calduta si un sampon simplu. Problema cea mai mare este curatarea parului dupa aplicare, pentru ca acesta este unul dintre uleiurile cu cea mai mare densitate (daca nu cel mai); ca remedii ar fi:
* clatirea cu apa cu otet, dupa samponare;
* clatirea cu apa cu suc de lamaie (cateva linguri), dupa samponare;
* spalarea parului cu sapun de alep si apoi o samponare normala urmata de clatire speciala (daca simti nevoia).

Cea mai simpla reteta, in 2 variante
r1. Se aplica uleiul de ricin pe scalp si pe radacini, se maseaza usor si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. La final, se spala parul cu apa calduta si sampon. Daca e aplicata o data pe saptamana, rezultatele se vad in 6-7 saptamani: nu mai cad la fel de multe fire, parul arata mai bogat.
r2. Se aplica asa cum am scris mai sus, dar se lasa sa actioneze peste noapte; capul trebuie infasurat intr-un prosop si apoi intr-o casca de dus. Se recomanda de 2 ori pe saptamana.

Retete cu cate 2 ingrediente
r1. Se amesteca 1 parte ulei de ricin cu 1 parte apa, in cantitati mici, cat pentru o singura aplizare. Nu stiu cum se poate amesteca uleiul cu apa, insa asta spune reteta si desi logica imi spune ceva (ca reteta e un fake), voi incerca de curiozitate. Se maseaza scalpul, radacinile si se intinde in jos pe firul de par; fiind diluat cu apa, sa zicem ca iese mai usor (tot nu imi dau seama cum se pot amesteca cele doua). Se lasa sa actioneze 20-30 minute sau peste noapte. La final, se samponeaza parul. Se recomanda folosirea 1 data pe saptamana.
r2. Se adauga cateva lingurire de ulei de ricin in cantitatea de sampon pe care o folosesti la o spalare, se amesteca bine si se spala parul. Ca inlocuitori pentru ricin sunt dati uleiul de avocado, cocos, floarea soarelui, susan, migdale. Desi pare ciudata, reteta nu e exagerata: pana la urma, mai toate sampoanele au acum cate un ulei, diferenta este cantitativa si balanta cade, evident, in favoarea amestecului de aici.
r3. Se amesteca 40-50g ulei de ricin cu 1-2 galbenusuri de ou mixate ca pentru maioneza, care se aplica pe scalp; se frictioneaza si se lasa 6-8 ore, dupa care parul se spala cu sampon si se clateste cu apa cu putin otet.

Retete cu cate 3 ingrediente
r1. Se amesteca 1 lingura ulei de ricin, 1 galbenus de ou, 1 lingurita vitamina A (se gaseste la farmacii sau in magazine de specialitate) si se aplica la fel ca la celelalte retete. Se lasa 2 ore si apoi se spala parul.
r2. Se amesteca 2 linguri ulei de ricin, 2 linguri de miere, 1 lingurita vitamina A si se continua ca mai sus.
r3. Se amesteca 2 linguri ulei de ricin, 2 linguri ulei de masline, 1 galbenus de ou. Se procedeaza ca mai sus.

Reteta cu 4 ingrediente
Se amesteca 10 picaturi ulei de ricin, 10 picaturi ulei de masline, 10 picaturi vitamina A, 1 capsula vitamina E si se aplica la fel. Se foloseste de 2 ori pe saptamana.


Trucuri:
* ca sa nu mai fie atat de dens, uleiul de ricin se poate dilua cu ulei de avocado, cocos (e extrem de hidratant) ori seminte de struguri;
* uleiul de ricin nu are parfum, insa se poate combina bine cu uleiul de rosmarin;

P.S.
- ca tratament pentru gene, uleiul de ricin se intinde cu un betisor cu capat de bumbac, la baza genelor, dar si inspre varfuri; se aplica in fiecare seara, timp de o luna.
- pentru sprancene, la fel ca mai sus, numai ca se maseaza bine, pentru a stimula circulatia sangelui in zona.

Buuun, acestea fiind zise, m-am aruncat imediat sa caut ulei de ricin. (Fac o mica paranteza si spun ca am gasit ulei de ricin la 7,5 lei, la farmacie; am cautat firma producatoare si... stupoare, la ei acelasi produs era la 5 lei - evident, nu vand la persoane private, nici daca iei 50 de bucati. Adaosul de 50% m-a intristat din mai multe puncte de vedere. Stiu ca trebuie sa castige si ei ceva, dar tot mi se pare absurd si mult.) Acum o saptamana, cand am dat comanda, cele mai bune preturi din tot internetul pentru uleiul de ricin, cel de avocado (ca am luat si d-ala) si sapun de alep le-am gasit aici, aici si aici. Zilele astea astept coletul... cu MARE nerabdare.

:)
Lavinia

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Uleiul de ricin se gaseste la orice farmacie si e doar 3 roni sau asa ceva.
    Uleiul de ricin isi amplifica proprietatile daca dupa ce este uns scalpul cu el se pune deasupra un prosop udat cu apa calda cat poti suporta si stors(eventual o casca deasupra sau ceva de plastic si un alt prosop uscat peste). Acest tratament se foloseste si in boli de piele care nu se vindeca.

    RăspundețiȘtergere