de-ale mele

Ala bala portocala...

          Demult, tare demult, locuiam pe o stradă liniştită, cu tei bătrâni şi vecini interesanţi - pe care îi şi cunoşteam. Vecina din dreapta era o profesoară de sport, ajunsă la un moment dat directoare. Nepoţii ei au crescut cu mine, ne jucam toată ziua în vacanţe - le dădeam lecţii, desenam, alergam prin grădină, le mai dădeam să şi mănânce... De la ea mi-a rămas în minte o poezie-numărătoare, ca cele pe care le spuneam când ne jucam de-a fa-ţa ascunselea. Începea cu Ala bala portocala şi... i-am uitat continuarea până de curând, când a luat Daddy o carte de la un anticariat.
          Poezia-numărătoare este aşa...

Ala bala portocala
Ieşi fetiţă la portiţă
Că te-aşteaptă Talion
Talion, fecior de domn
Cu căruţa satului
Cu caii-mpăratului
Cu biciul cumnatului
Hali bali ţinc.

          Fragmentul este din carticica cu titlul Cîntece de copii şi jocuri semnată de Dr. A. Bogdan-Hoya şi apărută la Editura Librăriei CIURCIU, Braşov în 1905.

About Lavinia

Am două pisici, doi copii, oameni pe care îi iubesc și o lume maaare în care vreau să trăiesc frumos. Îmi place să învăț mereu câte ceva nou, iubesc depărtările, Luna, norii, copacii, filmele vechi și cărțile mai puțin cunoscute. Desenez, fac fotografii și cochetez cu handmade-ul. Mare amatoare de smoothie și fursecuri. Îndrăgostită de cărți, stele, lucruri vechi, struguri, gutui și pisici. =^.^=
Un produs Blogger.