Două cărţi despre copii, problemele lor şi parenting - 2070 de cuvinte

1 martie 2011

Două cărţi despre copii, problemele lor şi parenting

Limbajul secret al copiilor. Cum să-ţi înţelegi mai bine copilul
de Lawrence S. Shapiro
Editura Trei

Nu am cartea încă, dar mi-o doresc.
Vorbşte despre cum să ajutăm copilul să fie mai sigur pe el, cum să-l ajutăm să facă faţă temerilor, importanta jocului şi ce ne spune el despre copilul nostru, ce înseamnă visele şi poveştile pe care le crează şi multe alte lucruri interesante. Pentru mai multe informaţii, clic aici.
Mi se pare o carte bună pentru un părinte cu copil de 3 ani, aşa ca mine. :))

In the Name of the Child: A Developmental Approach to Understanding and Helping Children of Conflicted and Violent Divorce
de Dr. Janet Johnston, Dr. Vivienne Roseby, Dr. Kathryn Kuehnle
Springer Publishing Company

După cum spune chiar titlul cărţii, este vorba de copiii care au crescut în familii instabile sau destrămate. Prezintă modul în care copilul percepe conflictul, pornind de la varsta cea mai frageda, pana dincolo de adolescenţă, moduri de intervenţie pentru sprijin psihologic, etc.
Cartea e bună pentru că aduce lumină (pentru mine cel puţin) asupra modului în care copilul percepe stările conflictuale din familie. Merită citită, chiar dacă tratează problema la un nivel mai grav decât banalele certuri (banale în aparenţă, desigur). Cartea poate fi citită legal aici, pentru că e oferită de editură spre preview. Oricum, o citesc şi promit că scriu despre ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu