Enciclopedia are aproape 450 de pagini lucioase, cu ilustraţii excepţionale şi informaţii pe măsură care m-au captivat şi pe mine, deşi nu eram interesată de dinozauri decât pentru Mihai.
click pentru a mări imaginea |
1. Începuturile vieţii
2. Cuceritorii uscatului
3. Primii dinozauri
4. Micii carnivori
5. Marii răpitori
6. Dinozaurii-struţi
7. Giganţii
8. Dinozaurii cu picioare de pasăre
9. Dinozaurii cu cioc de raţă
10. Dinozaurii cu cap osos
11. Dinozaurii cu platoşă
12. Dinozaurii cu plăci
13. Dinozaurii cu coarne
14. Alte animale din era dinozaurilor
15. După dinozauri
În afară de acestea, mai sunt câteva capitole care oferă o privire de ansamblu asupra dinozaurilor, a evoluţei, a fosilelor, prezintă mituri şi legende, informaţii despre reconstituirea dinozaurilor şi posibilele cauze ale dispariţiei lor.
Mihai e înnebunit după carte. O ia peste tot cu el, deşi e grea, aş spune că are în jur de 1,5-2 kg; în ziua în care a primit-o a vrut să o ia cu el la baie, însă cum nu l-am lăsat, am hotărât să îl las să o ia la bucătărie - aşa că la masă întinde ”dinozaurul” ăsta de cărţulie şi se tot uită în ea. Deja ştie unele specii şi a ţinut neapărat să îmi arate Albertosaurul. Am identificat doi dinozauri de jucărie pe care îl aveam şi pe care nu ştiam cum îi cheamă.
Paleologia e foarte interesantă şi îmi place că Mihai are destulă răbdare să se uite prin carte. Când îi citesc fişele de specii uneori mă pierd şi eu şi uit că trebuie să îi citesc unui copil de 3 ani. Nu aş fi bănuit niciodată că dinozaurii pot fi atât de fascinanţi.
click pentru a mări imaginea |
Cartea a costat 52 de lei în Carrefour, însă pe situl editurii este mai puţin (link). Oricum, a meritat toţi banii, ba chiar, comparativ cu alte cărţi, aş putea să spun că e ieftină.
We very happy. :)
0 Comentarii