Exista Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii. Go kill yourself or... get a life and DO something! - 2070 de cuvinte

5 martie 2010

Exista Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii. Go kill yourself or... get a life and DO something!

Scriam zilele trecute, aici, despre ce au mai nascocit mintile militantilor ecologisti. Azi citesc alta stire care ne aduce la cunostinta inca o idee ecologista, bubuind de genialitate.

Zice cam asa:

Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii: "Nu avem dreptul sa mai aducem copii pe lume"
Lupta impotriva problemelor de mediu a capatat forme din ce in ce mai diverse. Unele sunt surprinzator de agresive: Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii (VHEMT), care are si adepti romani, contribuie la protejarea mediului inconjurator prin refuzul de a mai procrea. Cristina si Cristian, doi dintre voluntarii romani, si Les Knight, purtatorul de cuvant din SUA al Miscarii, vorbesc pentru cititorii R.l. despre convingerile care i-au determinat sa intre intr-o miscare contestata inca in Occident. Dincolo de motivatia ecologica, Cristina are si o mopivatie personala de a nu procrea: isi doreste sa exploreze un mod de viata in afara tiparului care presupune casatorie si copii.

[Restul articolului savuros, plus un interviu cu "liderul" lor, aici.]

Ok, deci... (da, incep cu concluzia) sunt total de acord cu ideea de extinctie umana voluntara. In sfarsit o idee stralucita! Mai mult sau de aceea, eu zic sa va sinucideti si voi. Ganditi-va putin chiar si la cel mai simplu aspect al vietii voastre: pana si dieta vegana va e impotriva, ca tot consuma din resursele planetei, - si salatele si orezul si cartofii si fasolea se cultva pe zone intinse si uneori se fac si despaduriri pentru marirea capacitatii de productie (asta nu o zic eu asa de florile marului, informatiile se gasesc pe net).

Altfel, fiecare argument al VHEMT poate fi distrus cu usurinta de cineva care totusi gandeste cu capul si nu cu o foaie de aberatii in fata. Stau si ma gandesc ce e de fapt in spate, ca mereu e ceva sau cineva in spate. Daca nu, e o adunare de frustrati sau oameni avizi de publicitate. Am cunoscut oameni care nu vroiau sa aiba copii si am inteles optiunea lor, insa m-a frapat agresivitatea cu care si-o sustineau. Ok, nu vrei sa faci copii, treaba ta, nu trebue sa imi urli in fata argumente (care oricum nu prea ma intereseaza). Si daca o sa se imbunatateasca calitatea biosferei dupa planul asta al lor, ma intreb pentru cine... prevad o lume frumoasa locuita de octogenari d-astia militanti, deveniti frustrati care se plang ca nu mai pot procrea, deci nu au cui sa lase mostenire "realizarea" lor.

Sincer, daca ar fi fost sa nu am copii, ar fi fost din alte motive, cum ar fi ca poate sa ii nenoroceasca viata un dement sau ca poate sa moara pe trecerea de pietoni, lovit de o masina "tare", cel mai probabil condusa de unul care a vrut si el sa "exploreze un mod de viata" liber.

Ceea ce lipseste din articol, o nota cu minus pentru cel/cea care a scris articolul (nu imi dau seama daca e scris sau tradus...) este o intrebare cheie: "Ce ati facut PRACTIC pentru planeta, in afara de folosirea prezervativului?" Asta ar face diferenta dintre o miscare ecologista adevarata si niste pierde-vara care vor sa aiba un crez, ca e la moda sa fi eco.

...Daca nici copiii nu pot salva planeta asta, nu stiu cine o mai poate face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu