Aranjament cu "cantec" sau Cum aranjam jucariile inainte de culcare - 2070 de cuvinte

27 ianuarie 2010

Aranjament cu "cantec" sau Cum aranjam jucariile inainte de culcare

Cam acum vreo luna, am avut un moment cand debordam de spirit casnic si gospodaresc si mi-a venit mie asa, de-odata, pentru ca era ora de baie si oricum trebuia facuta ordine, sa aranjez jucariile pentru fiecare, la locul lui. Asa ca Mariei i-am dat porcusorul roz, lui Mihai broasca verde si in cainele mare si galben am pus jucarii pentru amandoi. Si pentru sa musteau cuvintele rimate in mine, am inventat si o poezioara (haioasa, zic eu) despre asta. Pacat ca stricase Mihai varfurile cariocilor, ca ar fi iesit si mai frumos. Ce mandra eram...


Dar ce baie, ce ordine... Dupa 15 minute, cand au descoperit ce am facut (cand "lucram", copii nu erau langa mine), camera arata la fel ca inainte.Yup!

Intre timp, stam ceva mai bine. Mihai a inceput sa mai pastreze ordinea dupa ce vine ora de pregatire pentru culcare. Dar nu a mers nimic de genul "hai, mai puiule, ca de-abia le stransesem, uite ce frumos erau toate aranjate..." Nu. Mihai pastreaza ordinea mai ales pentru ca i-am spus ca daca lasa jucariile pe covor, vin furnicile si i le iau. Stie foarte bine ca daca lasa biscutiti sau alta mancare pe jos, vin furnicile; le-a vazut de cateva ori si stie cat de eficient si sistematic cara ele orice gasesc pe jos :D. Acum ma ajuta si el la strans, cu un aer de omulet foarte ocupat, care face ceva foarte important. Sa salvam jucariile de furnici, domne! Pai se poate!

3 comentarii:

  1. Buna faza cu Vin furnicile. Cat despre ordine din proprie initiativa, mai avem de asteptam. Dani e mai constiincios dar mircea e uragan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uraganul Mirciuloaia :) Lasa ca nici cu maica-sa nu mi-e rusine, am camera de zici ca a fost Gestapoul in perchezitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa nu ne mai pese de balamuc, daca vrem sa ne pastram sanatosi la cap (cat de cat) :D cel putin pana mai cresc pustii.

    RăspundețiȘtergere