The Break-up (2006) - 2070 de cuvinte

14 decembrie 2008

The Break-up (2006)

O surpriza placuta, un film in regia lui Peyton Reed, cu Jennifer Aniston, Vince Vaughn si preferatul meu Vincent D'Onofrio (desi intr-un rol secundar).

Recunosc, din multe motive - fie varsta, fie plictiseala, fie oboseala, fie viata de pustnic pe care o duc -, nu am mai rezistat la un film intreg de luni de zile. Prefer serialele de 30-45 de minute. Filmul asta, ziceam, chiar a fost o surpriza. Initial ar fi trebuit sa fie o comedie, dar nu este. Cand se ceartau cei doi, ma cufundam intr-o liniste mormantala... imi aminteau de certurile parintilor mei, destul de traumatizante pentru mine, si apoi de certurile din viata mea, ajunsa (cat de cat) la maturitate :)) . Sunt surprinse exact acele momente penibila, iar tu te simti ca un outsider si nu simti decat nevoia sa cauti o scuza, ceva, ca sa pleci.

Protagonisti filmului de cunosc la un meci de baseball, se indragostesc, se distreaza, se muta impreuna... Apare apoi motivul stupid de cearta si vesnica discutie despre cine investeste cel mai mult intr-o relatie (timp, intelegere, munca), care ascunde frustrari ascunse de mult timp - situatie des intalnita in multe cupluri - si in cele din urma, despartirea. Si cum filmul se vroia o comedie, apare elementul care sa dea nastere la situatii amuzante si care sa ne faca pe noi sa mai credem intr-un happy-end: este o despartire numai pe jumatate, pentru ca fiecare vrea sa ramana in apartamentul luxos pe care il impartisera pana atunci.

Finalul ramane de vazut pentru cei curiosi, insa mie mi-a placut. Not a usual dumb happy-end movie. As zice, un film foarte, foarte realist, chiar socant din punctul asta de vedere. Atat de realist incat era cat pe ce sa am parte si eu de un "break-up" al meu, pornind de la incercarea de a afla care din cei doi avea dreptate.

Au fost si momente amuzante, precum cel de mai jos. Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu