Jucării din hârtie, ne jucăm și învățăm

    Acum ceva timp am câștigat o carte pentru confecționat jucării la concursul organizat de Stilul meu de viață.
    Este vorba despre Cadouri și jucării pentru voi, iubiți copii, din colecția Micul Artist Plastic a editurii Litera Mică, carte care se adresează copiilor de 5-9 ani... deci perfectă pentru noi. Înăuntrul ei se află 11 activități, jucării care pot fi confecționate de copii fără prea multe materiale în plus - o foarfecă și lipici, eventual niște fundițe din panglică sau ață. Cu o mică întârziere, scriu acum despre cât de mult le-a plăcut copiilor cărticica și cum am folosit acest prilej pentru a repeta cunoștințele despre păsări (în particular, despre papagali) și de a afla informații noi; desigur, nu e musai ca joaca asta să fie însoțită de o „lecție”, ba chiar este perfectă pentru luat la bagaj, în concediu, pentru a umple momentele de plictiseală de pe drum.
    Dar să încep cu... începutul.
    Cum noi avem 7 pisici, e de înțeles că iubim animalele, iar copiii deja ne tot spun de vreo 2 ani că ar vrea să aibă și alte „specii”. Am vorbit de anul trecut deja despre ideea de-a avea păsări, când le-am povestit despre papagalul meu Cipi, dar cum pisicile sunt mereu prin preajmă și sunt caracterizate de o curiozitate de neoprit, viața zburătoarelor ar fi cumplit de stresantă... deci le-am explicat că nu se poate, cel puțin nu deocamdată. Poate că și din motivul acesta, Mihai a ales din toată cartea să facă papagalul.


   După cum se vede, a lucrat concentrat și a reușit - subliniez asta pentru că el este un copil foarte activ, care practic nu poate sta locului pe scaun mai mult de 5 minute; ei bine, activitatea asta l-a acaparat total și a fost un bun exercițiu de atenție și îndemânare. După ce a fost gata, a trebuit neapărat să punem colivia din hârtie și papagalul, care deja avea un nume - Rio -, undeva într-un copac din curte. În cele din urmă, am ales gutuiul... iar Rio s-a ales cu o casă și un umbrar pe cinste! :))


   Apoi s-a trezit și Maria și a fost imediat dornică să facă și ea ceva. Mihai a continuat și de data asta și-a ales o floare.


   Maria și-a ales un iepuraș - nu știu cum, dar iepurele se pare că devine un animăluț de companie preferat.


    Iată și alte câteva jucării care se pot confecționa; absolut toate pot fi legate de o activitate educativă, așa cum am făcut și noi în cele din urmă.


    Discuția despre păsări / papagali a venit pur și simplu, eu nu intenționam să duc activitatea spre zona de studiu. Așa că am adus, la cererea lor, câteva cărți în care avem informații despre păsări și papagai:
  • Animalele. Enciclopedie pentru copii (editura Flamingo GD)
  • Animalele. Marea enciclopedie ilustrată (editura Litera)
  • Păsările. Prima mea encicloperie (colecția Disney, Biblioteca Adevărul pentru copii)
  • Recorduri ale animalelor. Curiozități și anecdote (editura Girasol)
  • Căsuțe de animale (editura Acvila)
    Iată și câteva imagini din interiorul cărților citite...


(am scris despre enciclopedia asta, aici; este o carte tare dragă mie, printre primele enciclopedii ale lui Mihai
și, după cum arată și coperta, a fost folosită de N ori, ba chiar a fost folosită și pe post de pernă :D )



despre cartea asta am mai scris aici

    Recomand cărticica de craftuit - este ideală pentru joacă, pentru exersarea atenției și concentrării, pentru „învățat” și, ce mai, pentru distracție.

    Have fun!
    Lavinia

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Imi plac tare mult cartile care implica copiii in activitati manuale, in detrimentul jocurilor pe calculator.

    RăspundețiȘtergere