Povesti intr-un minut (Editura Girasol) - 2070 de cuvinte

9 octombrie 2010

Povesti intr-un minut (Editura Girasol)

E o carte măricică, mov, cu coperți cartonate și moi și cu o imagine tridimensională a unui ceas cu pendulă (limba mică se mută 1 minut, iar pendula se balansează dacă miști cartea în sus și în jos).

Are multe povești drăguțe și noi, cu aventurile năstrușnice ale unor copii și animale; pot spune chiar că are și niște idei ingenioase și distractive pentru cei mici, care însă ne vor face viata mai grea nouă, părinților.

După cum spune și titlul, poveștile se citesc repede, uneori poate prea repede pentru Mihai care a trecut deja de 3 ani și poate fi atent mai mult timp, dar ilustrațiile sunt foarte frumoase, complexe, permit explicarea poveștii pe-ndelete și chiar prelungirea ei. Și Maria îndrăgește cartea asta, deși nu are povești cu zâne, ci cu copii obișnuiți, dar foarte inventivi.

Am cumpărat cartea dintr-un hipermarket, acum câteva lui și a costat 10 lei.

Iată căteva dintre poveștile preferate ale lui Mihai.

(povestea cu tarta i-o citeam mai ales după ce am început să îl iau cu mine în bucătărie)

(asta îi dă idei pentru baie, și îmi place cum îl văd că se gândește la ce ar putea să facă și el la fel)

(cum Mihai nu prea are poftă de mâncare, m-am folosit de povestea asta ca să îi explic ce se întâmplă dacă nu mănâncă - oboseală, cearcăne, nici un chef de joacă, stat în pat, boală -, și a funcționat; lui îi place să o citesc, se raportează la elefînțelul ăsta ca la un frate :) )

(asta e povestea mea preferată, cu care ”lucrez” ca să le arăt celor mici că orice problemă, oricât de grea ar fi, poate fi rezolvată cu calm și atenție)


(click pe imagini pentru a le vedea mai mari)

4 comentarii:

 1. carticica asta o avem si noi si ne este deosebit de draga. Acum am luat-o si pe cea cu povesti in 5 minute dar nu -i asa de draguta. Multe carti frumoase am gasit aici la tine si multe idei folositoare. Cat de curand voi cumpara si eu o enciclopedie, mi se pare mult mai utila decat mai multe carti adunate cu animale. trebuie insa sa ma hotarasc pe care sa o iau. sunt atat de multe... vavaly

  RăspundețiȘtergere
 2. multumesc foarte mult pentru descrierea atat de exacta a povestilor. am tot cautat pe net si nu gaseam nimic. multumesc din suflet.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma bucur ca ti-am fost de folos, Luyziana :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce frumoasa este aceasta carte! Nu am stiut de ea... Multumesc pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere