Stephen Bartholomew : The Hermit of Mars (Worlds of Tomorrow Magazine, oct.1963) - 2070 de cuvinte

24 noiembrie 2016

Stephen Bartholomew : The Hermit of Mars (Worlds of Tomorrow Magazine, oct.1963)

Martin Devere este cel mai bătrân om de pe planeta Marte... de fapt, este singurul!

Stephen  Bartholomew crează în The Hermit of Mars / Pusticul de pe Marte, povestire apărută în revista SF Worlds of Tomorrow în 1963, o frescă ironică, sarcastică și aproape apocaliptică a speciei umane. Și dincolo de ironiile sale și a corului de plângăcioși care ar spune că „speranța moare ultima”, trebuie să recunosc că e un tablou de nota 10.

Rămas singur pe planeta Marte și bănuit mort de cei de pe Pământ - pentru că a tăiat și toate comunicațiile cu cei de acasă, Martin Devere își vede spulberat visul unei vieți singuratice în ziua în care pe planetă amartizează două nave. La bordul uneia dintre ele sunt doi oameni veniți să instaleze... o bombă atomică. Exact, omenirea nu se potolește deloc. Haha. Motivul este pe cât de pueril și specific oamenilor, pe cât de stupidă este ideea de a construi o bombă atomică în primul rând. Dar nu mai povestesc nimic mai departe.... E o lectură mult prea savuroasă ca să stric eu totul.

Citiți povestirea, este de domeniu public și poate fi accesată, downloadată în mai multe formate sau citită online aici. Sau așteptați până o traduc (și eventual ilustrez) eu. 😛

Lectură plăcută!
Lavinia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu