Povestea celei mai frumoase flori

Am primit cărticica asta de la sora mea, de fapt copiii au primit-o, într-o excursie la munte.

Nu pot spune că citim multe povești religioase și nici că cele pe care le-am citit pană acum mi-au plăcut, dar asta este de departe cea mai frumoasă și înțeleaptă istorioară pe care am citit-o vreodată. Nu a fost scrisă doar de dragul de-a scrie, doar de dragul de-a inventa o lume și o situație, de a-i face pe copii să trăiască o aventură fantastică, ci și pentru a transmite un mesaj clar. Și, cel mai important, mesajul nu e neapărat creștin, ci de bun-simț, civic. „Este o frumoasă poveste despre sinceritate și răsplata ei”, după cum o descrie autorul pe pagina web.

Titlu: Povestea celei mai frumoase flori
Autor: Leon Magdan
Editura: Magdan
Format: A6
Nr. pagini: 16
Alte detalii: color, hartie lucioasă de calitate foarte bună, imprimată impecabil.

Povestea se petrece cândva demult, când se zice că a trăit un împărat care nu avea moștenitori. Și cum era deja bătrân și-a chemat sfetnicii și i-a întrebat cum să îl aleagă pe cel care avea să stăpânească peste împărăție.



Fiecare sfetnic a venit cu propunerea sa - să fie cineva puternic, ba cineva cu multă carte sau chiar să tragă pur și simplu la sorți. În noaptea aceea, împăratul s-a rugat să primească ajutor în a-l găsi pe urmașul său (e, de altfel, singura referință la o ființă superioară - Dumnezeu, înger).



Peste noapte, împăratul nostru visează ce trebuie să facă și a doua zi le împarte tinerilor din regat câte o sămânță de floare, spunându-le să le planteze și să le îngrijească, iar cel care se va întoarce cu cea mai frumoasă floare, a aceluia va fi împărăția.



Toate bune și frumoase, numai că unuia din tineri nu îi răsărea deloc planta pe care o îngrijea cu sârguință. Evident, ajunsese de râsul tuturor din regat, deși el se străduia și nu înțelegea ce se petrece. Dar... de ce se întâmpla lucrul acesta... nu pot să spun. Acesta e tâlcul. :)

După cum am spus, povestea este absolut minunată și o recomand tuturor, chiar și adulților.

Lectură plăcută,
Lavinia

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii