Bradul de cărți și pomul împodobit din 2013 - 2070 de cuvinte

23 decembrie 2013

Bradul de cărți și pomul împodobit din 2013


        Anul acesta nu avem brad tradițional. Nu am cumparat nici unul de plastic, pentru ca cei înalți și frumoși aveau prețuri hilare - la 1,70-2 m se ajungea și la 4-500 lei. Dar toată situația a fost spre bine, pentru că am avut alte idei și rezultatele sunt extrem de plăcute. Mă bucur să spun că în fiecare am avut ”brazi” diferiți. Anul acesta avem doi...

        BRADUL DE CĂRȚI
        ...ideea a venit de la o prietenă, care mi-a share-uit pe FB imaginea de alături. Cum îmi plăcea și nu pot să rezist vreunei provocări, mi-am zis imediat că trebuie să încerc. Oricum voiam să mai scot cărțile din bibliotecă și să o transform în ”bibliotecă” de plușuri.
        Copiii au fost și ei încântați de idee, evident. I-am pus să scoată cărțile din bibliotecă și a doua zi ne-a apucat de treabă.
        Primul lucru de care m-am lovit a fost... că nu e pe atât de ușor pe cât pare. Ideea de bază e simplă: se pornește de la un cerc mare și deasupra se fac altele din ce în ce mai mici. Ca sa iasă ca în poză, e nevoie de cărți de dimensiuni asemănătoare, eventual din colecții, dar și de grosimi diferite. E nevoie de cărți uriașe (adică de cel puțin una, care se vede clar și în imaginea alăturată, puțin mai sus de mijloc), dar și de unele mici-micuțe, pentru partea superioară a braduțului.
        Am întins cărțile pe pat și am început să le sortăm după grosime. Norocul meu cel mare au fost cele câteva cărți din colecția Adevărul, pe care le-am pus la bază. Apoi am început să construiesc în sus, folosind în mare parte cărți necartonare - de fapt, am foarte puține hardcover-uri. Ca să nu se prăbușească, am umplut și mijlocul conului (la nevoie, am pus si un gheomotoc de ziare).


        De aici am continuat să urcăm. Era din ce în ce mai dificil, pentru că nu prea am cărți mai mici decât formatul obișnuit. Am mai intervenit din când în când pentru a mări pereții - după cum se vede mai sus, al doilea strat e prea înspre centru.

Pe post de carte-uriașă, am folosit o enciclopedie culinară de-a lui tati,
peste care am așezat o carte de-a copiilor.

- Sunt atât de plin de iubire, mami, că nu mă pot abține să nu îl iau în brațe.
- Bine atunci, îmbrățișează-l. Dar ai grijă să nu-l dărâmi.

        Fără luminițe, bradul acesta de cărți nu e deosebit, cel puțin nu la noi în casă. Ieri a cumpărat tati mult-așteptatele lumini de Crăciun și l-am aranjat cum se cuvine. Rezultatul...


        ...e peste așteptările mele. Mi se pare că arată ca în reviste, dar cum spune o vorbă ”orice cioară-și laudă puiul” :)) Mie îmi place la nebunie. Aș fi vrut luminițe albe, e adevărat, dar astea roșii îi dau un aer deosebit. Din punctul meu de vedere... mission accomplished!

        POMUL ÎMPODOBIT
        Am pus acum ceva timp un articol despre brazi nonconformiști, alternative la bradul clasic și am ales până la urmă o variantă pe care am găsit-o pe blogurile nordice, anume aceea ce a împodobi o ramură de copac... care s-a transformat până la urmă într-un pomișor în toată regula, pe care îl tăiasem din grădină astă vară, nu mai știu din ce motiv.


        La început, nu se observa prea multă magie. Dar am învățat că, pentru a se realiza, lucrurile frumoase au nevoie de timp. Trebuie să adaug că pomul acesta a fost ideea soțului meu, care a avut ideea și a ținut morțiș să îl împodobească :)
        După câteva minute bune și trei șiraguri de luminițe, pomul arăta așa...


        Pomul a fost împodobit cu îngerașii din farfurii de hârtie pe care i-am făcut împreună cu copiii acum ceva timp.


        Apoi i-a venit ideea să pună și globuri din mandarine și mere, plus niște accente cu un spray de zăpadă. Iar până să fac eu poza, au pictat toți trei peretele. :)) Rezultatul e mai jos...


        Me... LOVE IT!

Crăciun Fericit!
Lavinia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu