Labirintul (2012) - 2070 de cuvinte

25 octombrie 2013

Labirintul (2012)

sursa foto
Labyrinth este un film de televiziune în două părți, o ecranizare a romanului cu același nume scris de Kate Mosse.

Este povestea a două femei: Alice Tanner o învătătoare venită in Franta penru a primi mostenirea lăsată de mătusa ei si care lucreaza temporar ca voluntar pe un santier arheologic. Cealalta eroina este Alais Pelletier du Mas, care a trait demult, in timpul cruciadelor din Franța secolului al 13-lea. Fără să vrea, amândouă pornesc în cautarea Sfântului Graal.

Povestea începe cu Alice, care găseste rămăsitele a doi oameni intr-o pestera si un inel ce are gravat un labirint. După un episod straniu de deja vu, Alice descoperă că o organizație secretă și un fanatic religios sunt porniți pe urmele ei și ale inelului. De cealaltă parte, Alais trăiește vremurile grele în care Catarii erau persecutați pentru religia lor; pe patul de moarte, tatăl ei îi spune că este unul din gardienii Sfântului Graal, trei cărți care păstrează cele mai vechi cunoștințe din lume, și îi lasă ei această responsabilitate.


Deși începe extrem de incitant și nu îmi pare rău că m-am uitat, filmul a ajuns să mă plictisească până la final. Tot misterul și potențialul inițial s-a transformat într-o dramă shakespeariană. Păcat, putea fi mult mai mult. Cel puțin peisajele sunt superbe, partea de instorie e interesantă, al fel și istoria catarilor, iar actorii joacă bine. Din câte am citit, și cartea se termină într-o melodramă siropoasă, deci nu este vina regizorului. Oricum, interesant film - în special partea istorică.

Lavinia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu