La Gradina Zoologica din Bucuresti - 2070 de cuvinte

26 iulie 2013

La Gradina Zoologica din Bucuresti


Saptamana trecuta, intr-o duminica innorata am ales sa mergem la Zoo in loc de parc. Drumul pana acolo a fost o aventura, dar am trecut cu bine peste starile de voma si greata cu geamurile deschise, deci mult aer curat, vreo 2 opriri, voie buna si medicamente. La Gradina Zoologica nu mai ajunsesem de cand eram mica; auzisem numai de rau, asa ca ma asteptam la murdarie, mirosuri si animale jigarite... Am dat peste un loc frumos, ingrijit, cu animale interesante si frumoase; pentru mine, o oaza de liniste.


Casa pelicanilor, pasari care m-au surprins: sunt mult mai mari decat credeam eu, foarte frumoase si gratioase. Unul din ei a venit la gard si ne privea curios; nu, nu i-am dat de mancare :)

Nutriile, un fel de sobolani mai mari cu blana lunga, categoric o specie haioasa, dupa cum au decretat copiii, pentru moaca lor mustacioasa si faptul ca cei mai multi se pluteau in apa.

Cercopitecul e sus, acolo unde se uita Mihai.

Iguane la siesta.

 Un superb acvariu cu pesti-disc, numai ca mult mai mici.

Pesti pirahna... preferatii lui Mihai, mai ales ca acvariul lor era decorat cu un craniu si cateva oase.

Unul din crocodilii de Nil.

Dupa dansul ne-am uitat in curte mult si bine. In cele din urma, l-am vazut facandu-si siesta in iarba. In mediul sau natural, un om neantrenat nu ar avea nici o sansa - sa il vada, sa se fereasca.O puma si o fetita. Doua specii diferite, aceeasi culoare de par. :)

 

Marmoset cu puiul - in interior, mancand si afara in copac.

Nu mai are nevoie de prezentare! ...Suricata.

Castelul cu animale, asa a numit Mihai casa asta; presupun ca odinioara era locul de unde se puteau cumpara suveniruri - acum era inchisa si incepea sa se deterioreze. Intr-un fel, faptul ca nu existau tarabe cu suveniruri a fost un punct bun: copiii s-au axat mai mult pe animale in loc sa fie nerabdatori sa vada jucariile sau papusile.

In general, tocmai din cauza asta, gradina zoologica mi-a dat impresia unui parc mare si linistit - are chiar si o zona in care se poate lua masa si este plin de banci pe care ne putem odihni. Un alt maaare plus a fost prezenta multor cosuri de gunoi (poate si de asta era atat de curat, pentru ca oamenii nu trebuiau sa mearga zeci de metri ca sa gaseasca un loc inc are sa-si arunce o hartie!) si a tasnitoarelor de apa. In gradina nu sunt tarabe cu mancare sau orice altceva.

Ne-am oprit in parcul din fata castelului cu animale si am luat o gustare. Copiii au zburdat veseli prin iarba inalta, iar Mihai a fost, pe rand, lup, leu si dinozaur.


Am prezentat numai o parte din animalele de acolo, nici macar jumatate. Sunt mai multe primate, reptile, pesti, serpi, pasari exotice si alte animale si merita vazute.

xo
Lavinia

3 comentarii:

 1. Foarte frumoasa excursia voastra la zoo! Ma bucur ca se fac si la noi progrese in acest domeniu. In urma cu cateva saptamani am fost la gradina zoologica din Baia Mare si mi-a venit sa plang :( De mila animalelor :(

  RăspundețiȘtergere
 2. chiar ma intrebam cum mai arata, ultima oara am fost acum 5 ani.

  RăspundețiȘtergere
 3. Abia astept sa merg si eu.Nu am fost niciodata la Bucuresti deoarece eu sunt din Pitesti.Si gradina zoologica de la Pitesti e frumoasa (puteti vedea 2leoaice si 1leu ; doi tigri siberieni plus puii acestora ; 2 ursi negri ; 5 ursi bruni ;cerbi lopatari ;caprioare ;pauni; lupi cenusii ;caini dingo ;2 camile ;2 lame ;babuini ;fazani comuni; fazani aurii;multe pasari exotice ; boii watussi ;foarte multe capre , porci si cai .
  In fine, abia astept sa merg la zoo Bucuresti .

  RăspundețiȘtergere