when you're down, reinventeaza-te! - 2070 de cuvinte

8 iunie 2013

when you're down, reinventeaza-te!

iar eu sunt down. in asa masura incat mi-am dat seama azi ca nu ma mai poate entuziasma nimic. ...pe mine... care de obicei ''saream in sus'' de la orice. in fine, nu despre asta e vorba acum, ci despre cum poti fi down si tot asa, pana cand la un moment dat ti se acreste si tie. si atunci incepi sa vezi cu adevarat niste lucruri care, altfel, ar fi fost trecute cu vederea. incepi sa nu mai iei totul de drept. inveti valoarea lucrurilor vechi si le vezi cu alti ochi. nu mai tanjesti dupa altceva nou de luat, goana asta imbecila care ne face sa simtim ca daca nu luam/cumparam ceva in fiecare zi, nu traim! nimic mai fals! cum spuneam, te bucuri de ce ai, redescoperi lucruri aruncate in fundul dulapului sau puse pe raftul din spate al bibliotecii. apreciezi, in general, mai mult, tot ce ai. si, cel mai important, iti dai seama ca nu mai ai nevoie sau ca nu ai nevoie in general, de multe lucruri. cum spuneam mai sus de goana aia teribila...
cand esti down si ai trecut de faza cea mai grava, ajungi sa te reinventezi. iti mai tai din par, iti vin ide despre ce sa schimbi prin camera/casa, poate te si apuci de gradinarit daca ai gradina, in situatia in care inainte de abia daca ieseai in peticul de iarba pe care il aveai in fata usii, iti vin idei despre cum sa schimbi un tricou monoton in ceva mai cool, poate iti rezervi o seara in care sa iti scoti toate bijuteriile, de obicei nepurtate si uitate intr-o cutie, si incepi sa le probezi, poate te apuci sa mai dai jos un kilogram, poate te apuci sa faci macar 15 minute de sport, in conditiile in care miscarea pentru tine nu inseamna decat 30 de minute de mers pe jos... si tot asa.
cand esti down, e important sa faci pe cineva fericit. incepe cu tine insati. poti incepe sa te bucuri pe tine insati cu mici lucruri uitate, pierdute in timp din cauza vietii si a stresului. da-l in colo de tv si ale lui talk-showri si priveste in nestire serialele vietii tale, citeste cartile care te fac sa te simti bine. escapism, baby. ca functioneaza. si vei merge mai departe. si vei intelege ce e viata, de fapt. ca, spre deosebire de ceea ce se trambiteaza, viata nu e sa iesi la o pizza facuta cu cine stie ce porcarii expirate, care oricum e prea mare pentru tine, nici sa iti cumperi o toala pe care sa o abandonezi peste o saptamana pentru ca ai vazut alta mai misto si asa zice x ca e de luat, nici sa cumperi ultimele bestseller-uri in ideea ca vei fi in rand cu lumea pentru ca de cele mai multe ori cartile noi au un nivel extrem de slab sau mai slab decat extrem de slab... si exemplele pot continua. viata inseamna sa te bucuri de lucrurile marunte si sa iei totul asa cum vine.

noapte buna,
lav

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu