Ursuletul in vacanta. Carte cu surprize ascunse sub clape - 2070 de cuvinte

10 iunie 2013

Ursuletul in vacanta. Carte cu surprize ascunse sub clape

Vorbesc acum despre una din cele mai indragite, ba chiar iubite carti pe care le-am avut... si una din primele. Am curmparat cartea asta pentru Mihai la scurt timp dupa ce a implinit un an si a devenit in scurt timp una din preferatele lui; desi e greu sa spun ca numai a lui, pentru ca si mie imi placea la fel de mult. Imi aduc aminte ca ne distram mult cand o citeam si ne jucam cu ea. Iar mie mi-a dat ocazia sa ii vorbesc si despre multe alte subiecte decat o simpla vacanta la munte...

Ursuletul in vacanta, carte cu surprize sub clape a aparut in 2008 la editura Teora. Face parte dintr-o serie si voi vorbi data viitoare si despre cealalta carte cu aventurile ursuletului. Categoric, principala atractie pentru copii sunt surprizele de sub clapete, insa cartea e mult mai interesanta decat atat....

Povestea este simpla: ursuletul Victor si prietenul sau, soricelul Tudor, se pregatesc sa plece in vacanta. Inca de la inceput, apar problemele, pentru ca Victor nu isi gaseste sosetele. Imi amintesc cum ne amuzam atunci, mai ales cand am gasit sosetele sub perna de langa pat. Se deschide si o usa a dulapului, putem vedea ce pachetel si-a luat soricelul pentru drum si avem chiar o surpriza si dupa tabloul de pe perete.


Din start, se observa ca putem vorbi si ''croseta'' pe marginea imaginii: despre haine (cum trebuie aranjate in dulap, cu ce ne imbracam in fiecare anotimp, etc), despre obiectele de igiena necesare, despre cum e bine sa avem grija de lucruri, ca sa nu le pierdem pe sub paturi si tot asa...

Urmeaza apoi aranjarea bagajelor in portbagajul masinii si plecarea. La fel, pe marginea fiecarei pagini se poate vorbi in plus fata de text: despre cum se fac pregatirile de drum, fie ca e pentru o plecare in parc, fie mai departe, despre ordonarea corecta a lucrurilor, despre cum ne despartim de persoanele dragi...


Mai departe prietenii nostri ajung la destinatie si incep pregatirile. Iarasi, dau peste multe animale ascunse. Se poate vorbi practic despre tot ce presupune o iesire la padure sau, pentru cei mai norocosi, o excursie cu cortul.

Alta pagina pe care nu o postez arata excursia lor, ocazie cu care se poate vorbi despre campie-munte, oi, animale din padure, harta, drumuri si cum sa nu ne pierdem, ce mancam (inclusiv mancare sanatoasa).


Pe drumul de intoarcere... si asta cu surprize haioase.

Ilustratiile, dupa cum se vede, sunt superbe, iar culoarile foarte vii, fara sa fie deranjante. Cartea e cartonata si usor lucioasa, insa a rezistat excelent in astia 4 ani de folosire; si noi am avut-o de cand avea el 1 an, apoi a fost si a Mariucai, deci a fost frunzarita destul de mult.

Pentru ca are text scris destul de mare, insa nu prea mult, este o carte buna pentru cand o sa inceapa sa invete sa citeasca. Bine, deja stie sa citeasca, dar prefera sa o faca direct pe enciclopediile lui ''care nu sunt de bebelusi'' - dar asta depinde de la copil la copil. Cu riscul de a ma repeta, e una din cele mai iubite carti ale noastre, pe care o recomand cu drag.

Happy reading!
Lavinia

Un comentariu:

  1. Salutare,

    Interesante aceste carti cu povesti, vroiam sa va intreb ce parere aveti de cartile cu audiobook, am gasit ceva de cumparat pe www.macmackids.ro, mi le recomandati si pe acestea?
    Multumesc succes!

    RăspundețiȘtergere