Marea enciclopedie ilustrata despre animale (Litera, 2009) - 2070 de cuvinte

29 mai 2013

Marea enciclopedie ilustrata despre animale (Litera, 2009)

Nu am mai scris de mult timp despre cartile copiilor si cu ce as fi putut sa revin, daca nu cu una din cartile preferate ale lui Mihai. Sta la loc de cinste, pe noptiera lui, alaturi de altele asemanatoare. Si mai trebuie sa spun ca de atata rasfoit, citit si carat prin toate camerele, coperta din fata s-a rupt... iar dupa mine, asta inseamna o carte de succes (adica interesanta).

Marea enciclopedie ilustrata: ANIMALE e aparuta la editura Litera in 2009. Cartulia are peste 600 de pagini, este tiparita pe hartie de calitate, cu ilustratii si fotografii deosebite...

La inceput ne sunt date informatii despre regnul animal, clasificarea animalelor, evolutia, biologia, comportamentul, habitatul animalelor, dar si despre animalele in pericol. Apoi incep lungile siruri de mamifere, pasari, reptile, amfibieni, pesti si nevertebrate.

Fiecare ''sectiune'' ofera informatii generale despre grupul respectiv de animale, urmand ca apoi sa trateze subgrupurile. Iata cum arata sectiunile la o pagina de inceput...


Si cateva din speciile preferate de Mihai... :) A si inceput sa le citeasca singur, deci iata ca nu e nevoie neaparat de carti speciale de citit, ca orice carte care ii place copilului poate fi folosita la asta.

Facem tot felul de jocuri pornind de la animalele astea: in primul rand ''le alegem'' pe cele care ne plac (si e musai sa aleg ceva), in alt joc le ghicim numele (pentru ca am citit-o de atatea ori, ca deja le stim), apoi incercam sa identificam speciile animalelor de jucarie (asa colorate gresit cum sunt).

Enciclopedia costa ceva banuti, insa va fi o adevarata comoara pentru un copil pasionat de citit si animale in general. 

Have fun!
Lav

2 comentarii:

 1. Am deschis pe blog o colectie in care doresc sa adun cat mai multe recenzii/prezentari ale cartilor pentru copii: http://www.stilulmeudeviata.ro/2013/06/colectie-carti-pentru-copii.html
  Am vazut ca tu ai prezentat pe blog multe carti pentru copii. Nu ai dori sa le adaugi si in aceasta colectie? Scopul este de a grupa aceste prezentari pentru a fi cat mai accesibile.

  Iti multumesc mult,
  Adriana

  RăspundețiȘtergere
 2. Ok, mersi de invitatie. O sa vin sa le postez la pagina cu linkuri imediat ce voi avea putin timp liber (probabil diseara).

  O zi frumoasa!
  Lavinia

  RăspundețiȘtergere