Am folosit:
- varza (vreo 1,3 kg, dar cantitatile se pot adapta)
- 1 ceapa mai maricica (pt mine, ceapa e unul din secretele mancaricilor gustoase)
- 1 lingura ulei
- apa
- pasta de tomate
- 1-2 rosii (optional)
- piper
- sare
- 2-3 frunze de dafin
- am taiat varza cat de marunt am putut (am taiat-o pe toata o data si am pus-o intr-o tava ca apoi sa imi vina mai usor sa o bag in oala)
- am pus o oala pe foc si 1 lingura de ulei
- intre timp am taiat ceapa
- cand uleiul a inceput sa sfaraie, am aruncat ceapa in oala si imediat 1/2 ceasca de apa; am amestecat cu lingura pana cand ceapa a inceput sa devina translucida
- am inceput sa pun cate o mana de varza pe care o amestecam in continuu... cand incepea sa se moaie (cam la 1 minut), mai adaugam inca o mana de varza; tot asa, pana am pus toata varza
- am mai adaugat apa, mai intai o cana, apoi mai multa, incat sa fie acoperita usor varza, am pus pasta de tomate si am amestecat, piper si sare si am lasat la fiert
- din cand in cand se amesteca; mirosea divin, dar lipsea ceva... eu cand fac mancare ma ghidez mult dupa miros si imi dau seama daca lipseste ceva; noroc cu tati, care mi-a spus ca nu am pus inca frunzele de dafin!
- am pus si frunzele de dafin si am lasat sa scada, la foc mic.
Nu stiu exact in cat timp a fost gata, dar nu in mai mult de o ora. Si a iesit... de-li-cioa-sa! I-a placut si lui tati si Mariei. Mihai nu mananca oricum nimic de genul asta. :))
Bon apetit!
Lavinia
0 Comentarii