Mie imi plac pastele. Intr-un fel, imi aduc aminte de acasa: atunci mancam cu branza si zahar, ca sa nu mai spun de nemaipomenit-de-buna budinca pe care o facea mama... mai rar mancam cu nuca, iar atunci ma simteam de parca ar fi fost un eveniment deosebit. Oricum, ideea e ca sentimentul a ramas: de cate ori mananc paste, nu pot sa nu ma gandesc la zilele cand eram acasa si asta imi da o senzatie de bine.
Mai recent, de la sotul meu am invatat sa fac paste cu sos de rosii si tot felul de alte combinatii. Cea mai noua reteta - pentru mine - a fost cea de paste cu ulei si usturoi. Se prepara extrem de rapid, nu e nevoie decat de cele cateva ingrediente de baza si nici de pricepere prea mare in bucatarie. Ma pot lauda ca mi-au iesit bune de fiecare data cand am facut, tocmai pentru ca a mancat si el. :)
Ultima data mi-au iesit asa...
Am folosit:
Cum am facut:
- paste
- ulei (nu foarte mult)
- piper
- 1/4 ardei gras rosu
- usturoi MULT
- boia
- Am pus pastele la fiert cu sare, le-am clatit cu apa rece cand au fost gata si le-am lasat un pic la umflat - cca.10 minute;
- In timpul asta am curatat usturoiul, am taiat cubulete ardeiul si am pregatit celelalte condimente;
- Am pus ulei intr-o cratita, am pornit focul si am pus apoi pastele - nu ca sa le frig, ci numai ca sa se incalzeasca si ca sa se acopere de tot cu uleiul.
- Se adauga ardeiul, usturoiul taiat felii subtiri, piperul si alte condimente iuti, dupa cum se doreste.
Eu aveam o pofta nebuna de usturoi, asa ca am pus din belsug. :) Cantitatile le pun din ochi, de obicei, mai ales la paste.
Bon apetit!
Lav
0 Comentarii