Incheiem nasturi - 2070 de cuvinte

6 aprilie 2013

Incheiem nasturi

 

Asta ar putea fi o postare din categoria "nu stiu altii cum sunt", insa eu cred ca multi copiii stiu sa isi incheie nasturii la 5 ani si jumatate; la fel cum sunt si multi altii care inca nu o fac. No problem. Ai mei nu stiu (partial pentru ca nu poarta camasi, iar hainele lor au doar capse, arici sau fermoar, partial pentru ca, in cele 2 ocazii in care Mihai a purtat camasa am incheiat eu ce era de incheiat), iar lucrul asta m-a plesnit de-odata si brusc, asa ca m-am gandit sa iau masuri.

Am luat o zi la intamplare, doua camasi de-ale mele, am facut ordine pe covor, am adunat copiii si am pornit: eu - la explicat, ei - la executat.

Prima oara, le-am explicat mai intai eu, iar ei au privit ce faceam. Apoi am trecut la fiecare in parte si le-am aratat ce sa faca. Dupa asta, i-am lasat sa incerce si am intervenit ca sa ii corectez, cand era nevoie.

Mihai a fost foarte interesat de toata treaba asta si fugea mereu la Buni in camera sa ii dea cate un update. Maria a facut ceva fite, insa pana la urma a continuat.La final, Mihai a vrut sa isi incheie una din camasi. Era tare dragut asa cum se chinuia el sa prinda nasturele cu degetelele. Iar cand a reusit (de fapt nu a fost o data, pt ca avut de repetat


Asta e singura lui camasa cu nasturi, care pana acum i-a fost mare (inca ii este). dar o va purta la anul, la scoala. :D Hmmm, acum mi-am dat seama ca poate vor avea uniforma la clasa 0... brrrr... sper sa nu. :/

Per total, a fost un succes. Ei s-au simtit extraordinar ca au mai invatat ceva, o abilitate care li se pare importanta.

De ce nu am facut exercitii de genul asta de cand erau mai mici, nu as putea spune, probabil ca nu mi s-a parut ata tde important, insa acum, daca as lua-o de la inceput, as face. Si am gasit exercitii frumoase, gen Montessori, pe internet, aici (din nou, activitatea mi se pare cam stricta, asa ca in loc de rama aceea oribila de lemn se poate face, de exemplu, o fata de perna haioasa, cu nasturi mari, tocmai buni pentru degetelele mici... e o idee, desigur).

Have fun,
Lav

{ Maria: 4,3 ani / Mihai: 5,8 ani } 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu