cifre

Cum scriem cifrele mai usor

Cand facem ''teme'' pentru acasa, mereu:
  • ii despart cifrele in ''parti'' de scriere
  • pentru fiecare, pun punct acolo de unde trebuie sa inceapa si...
  • ii scriu semnele in ordinea in care trebuie facute.
Am observat ca ii e mai usor sa le faca astfel; asta deoarece copiii au tendinta sa inceapa sa scrie de jos - eu credeam ca numai Mihai face asta, insa doamna mi-a zis ca a observat lucrul asta la toti copiii.


Astfel, 2 e o jumatate de inima si un valuret, asa ii zicem noi. 4 e un fel de L inclinat si o linie verticala. 5 e mai dificil, dar il invata si asa: o linie verticala pana la jumatate, o jumatate grasa de cerc si apoi o linie verticala sus. Stiu ca suna dificil, insa nu este. Stau cu el la cateva cifre si il ghidez, iar el prinde foarte repede. Nu stiu exact de ce sau daca e normal, insa nu poat eface execat numai observand vizual, are nevoie de explicatiile pe care i le dau si impartirea asta. E o varinata, deci.

Evident, chiar daca e tema, si foaia asta trebuie putin infrumusetata, nu? De data asta a desenat o masinuta... asa, ca sa stie doamna a cui e fisa. :)

La ''mazgaleala'', deci!
Lav

About Lavinia

Am două pisici, doi copii, oameni pe care îi iubesc și o lume maaare în care vreau să trăiesc frumos. Îmi place să învăț mereu câte ceva nou, iubesc depărtările, Luna, norii, copacii, filmele vechi și cărțile mai puțin cunoscute. Desenez, fac fotografii și cochetez cu handmade-ul. Mare amatoare de smoothie și fursecuri. Îndrăgostită de cărți, stele, lucruri vechi, struguri, gutui și pisici. =^.^=
Un produs Blogger.