din lume

Cum ramane cu libertatea de exprimare?

Am dat acum ceva timp pe FB peste o chestiune care mi-a ridicat niste semne de intrebare...Ce s-a intamplat: un tip, intamplator director al unui lant de fast-food din SUA a facut niste comentarii anti-gay; mai tarziu, a declarat ca vorbeste in numele firmei cand spune ca este impotriva casatoriei intre persoane de acelasi sex. Un actor, probabil gay (nu am stat sa verific, nu are rost in contextul la care fac referire), a decis sa boicoteze lantul de restaurante, din cauza acelor declaratii.

Problema e simpla! De cand se boicoteaza dreptul de a avea o opinie? Pentru ca omul ala are o opinie; asta e parerea lui, nu a dat cu parul, nu a depus un proiect de lege, nu a batut vreun gay. Si-a spus parerea. De cand trebuie neaparat sa fim atat de politically correct in orice afirmatie, de teama sa  nu fie represalii? WTF?! Ok, inteleg ca acolo se lupta pentru legiferarea castoriilor de acest gen, dar totusi, mi-e greu sa cred ca un gay cu mintea la cap, necomplexat sau frustrat de propria-i fiinta nu va intelege ca sunt oameni care gandesc si altfel. Refuz sa cred asta. Fiecare om are dreptul la propria-i parere; si sa si-o spuna fara teama. Si fac o paralela: cand cineva iti spune ca esti prost, nu te deranjeaza decat daca simti ca are dreptate. Altfel, ti se rupe. :)

Pace,
Lavinia

About Lavinia

Am două pisici, doi copii, oameni pe care îi iubesc și o lume maaare în care vreau să trăiesc frumos. Îmi place să învăț mereu câte ceva nou, iubesc depărtările, Luna, norii, copacii, filmele vechi și cărțile mai puțin cunoscute. Desenez, fac fotografii și cochetez cu handmade-ul. Mare amatoare de smoothie și fursecuri. Îndrăgostită de cărți, stele, lucruri vechi, struguri, gutui și pisici. =^.^=
Un produs Blogger.