blestemul faraonului

Aventurile lui Mickey Mouse si prietenii. Jocul Blestemul Faraonului.

Copiii au primit inca de la Craciun un joc haios cu Mickey Mouse&Company, insa vad ca nu am scris nimic despre el... pana acum. Cum le place tot ce tine de Egiptul Antic, de personaje, de fantome si monstrii, piramide si aventuri de genul asta, mi-a sarit in ochi jocul si m-am gandit ca e o idee buna de a petrece timp impreuna. In plus, jocul e destul de scurt (15-25 minute), e pentru 2-4 persoane (deci la fix) si ca varsta e de la 5 ani - Maria e mai mica, dar i-a placut; eu cred ca jocul merge de la 3,5-4 ani.


Jocul e de foarte buna calitate, asta o pot spune din start. Are 4 personaje, 1 zar, carticele mici cu faclii si inca un set de cartoane mai mari, cu porunci. Piramida se construieste de fiecare data, din bucati de cartoane special taiate si asta e una din marile atractii ale jocului.

 

De jucat, se joaca simplu, pe sistemul bine-cunoscut:
* jucatorii se aseaza la start si inainteaza in functie de numarul dat cu zarul;
* situatiile speciale sunt reprezentate de bulinele colorate si cele cu carte sau faclie, cand jucatorul trebuie sa faca anumite actiuni (sa stea o tura, sa indeplineasca o porunca, sa ia o carte cu faclie, etc.);
* pentru a trece la etajul superior, exista niste buline negre de "teleportare";
* castiga jucatorul care ajunge primul la comoara aflata in varful piramidei.

Noi... ne-am gandit ca mai bine inlocuim jetoanele cu figurine de la ouale cu surpriza. :D


Si cateva din ilustratiile care fac deliciul copiilor.Jocul este ceva mai complicat decat cele in care trebuie numai sa inaintezi cat mai rapid (cum e Comoara Piratilor, de exemplu), pentru ca pe traseu sunt destul de multe ''capcane''. Nu ne-am plictisit niciodata. Am inceput sa il jucam din decembrie 2012, cand Maria inca nu avea 4 ani, si s-a descurcat - oricum, nu a fost asta primul joc, deci avea ceva experienta.

Have fun!
Lav

{ Maria: 4,3 ani / Mihai: 5,8 ani } 

About Lavinia

Am două pisici, doi copii, oameni pe care îi iubesc și o lume maaare în care vreau să trăiesc frumos. Îmi place să învăț mereu câte ceva nou, iubesc depărtările, Luna, norii, copacii, filmele vechi și cărțile mai puțin cunoscute. Desenez, fac fotografii și cochetez cu handmade-ul. Mare amatoare de smoothie și fursecuri. Îndrăgostită de cărți, stele, lucruri vechi, struguri, gutui și pisici. =^.^=

5 comments:

romi spunea...

am o rugaminte. am cumparat si noi acest joc, dar in aceeasi zi s-au pierdut regulile jocului. ma poti ajuta cu ele,daca i-ti dau adresa mea de mail? bh79trg@yahoo.co.uk. Multumesc.

Anonim spunea...

nici eu nu mai am instrucțiunile. Ma poate ajuta cineva pe t_ovi2002@yahoo.com
Multumesc

Anonim spunea...

Ma poate ajuta cineva cu regulile jocului? Le-am pierdut. Multumesc

Ionut Neacsu spunea...

Ati facut rost de reguli? Le as vrea si eu daca ma puteti ajuta. Multumesc.

rccl spunea...

am cumparat jocul fara reguli...daca le are cineva le vreau si eu ....multumesc
ducu.tiberiu@aol.com

Un produs Blogger.