Carol Grace : Mail-Order Millionaire / „Milionar la pachet” (amazon, 2013) - 2070 de cuvinte

18 februarie 2013

Carol Grace : Mail-Order Millionaire / „Milionar la pachet” (amazon, 2013)

coperta si cartea FREE pe amazon.com
(free la data recenziei, mai departe, nu depinde de mine)
Uuu, c`est l`amour! Tocmai ce trecu Valentines Day si luna asta am stabilit ca citesc numai carti de dragoste. E momentul sa vin cu prima carte citita, o mare surpriza... hmmm, cred ca despre multe carti am spus asta, dar ce sa fac daca sunt norocoasa cand imi aleg cartile? Sincer, cred ca ''ma zgariam pe ochi'' daca nu mi-ar fi placut, dar sa revin la poveste....

Miranda lucreaza la o firma de vanzari prin posta (un fel de Bonprix, adica) si are o ferma de artari pe care planuieste sa o puna pe picioare si sa traiasca, in cele din urma, numai si numai din vanzarea gustosului sirop. Intamplarea face ca intr-o zi sa primeasca un telefon din partea unui client care se plange ca nu si-a primit comanda: e meteorolog, traieste in creierul muntilor, e inconjurat de nameti si nu are bocancii lui preferati... Ca sa rezolve problema, Miranda duce singura coletul si asa il cunoaste pe Max. Acesta este un barbat retras, care adora natura si ii place viata sa singuratica; unde mai pui ca e si milionar (desi ei nu ii spune asta), dar a renuntat la bani temporar ca sa isi urmeze pasiunea, adica meteorologia. Evident, cei doi se plac, insa nici unul nu este dispus sa accepte sau sa recunoasca acest lucru, pentru ca fiecare are problemele sale: Miranda vrea sa se ocupe numai de ferma, iar Max tocmai a fost parasit de logodnica sa. Urmeaza multe situatii in care cei doi se vad, tatoneaza terenul, lucreaza impreuna, etc., iar in cele din urma raman impreuna... nu cred ca e gresit sa scriu asta, pentru ca e normal pentru acest gen de carte sa aiba happy-end. Iar eu ma bucur ca a fost asa. Oricum, povestea este amuzanta si relaxanta si merita citita.

Mi-a placut cartea. E o lectura usoara, o poveste interesanta tocmai prin faptul ca cei doi nu sunt impreuna, bim-bang, de la inceput; nu exista fite, minciuni, gelozie ilogica, bani multi, iahturi, si chestii la care te-ai astepta de la o poveste cu un milionar. Mi-a placut nehotararea lor, incapacitatea de a lua o decizie, de a porni cu capul inainte - este, oarecum, ca in viata, pentru ca nici in realitate oamenii nu sunt mai hotarati. Cartea a fost o surpriza si pentru ca nu are mai mult de 4 pupicuri in toate cele 185 de pagini; nu stiu de ce, dar dupa coperta as fi zis ca voi asista la niste scene penibile cam ca in ''umbrele lui Grey'', dar... nope! Interesant mi s-a parut si faptul ca am avut ocazia de a invata cate ceva despre o ferma de artari si despre ce presupune meseria unui meteorolog; frumos si chiar boem. Deci... inca o carte de pastrat.


Cat despre mine, care mai am 8 carti de citit pana la 1 martie... Merg mai departe cu love-ul... :)

Keep calm & read on,
Lav

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu