Invitatie la petrecerea figurinelor. Joc de rol - 2070 de cuvinte

18 ianuarie 2013

Invitatie la petrecerea figurinelor. Joc de rol

Mariei ii plac doua tipuri de jucarii: 1) poneii, caii, inorogii si 2) figurinele mici; la astea se adauga vasele de bucatarie, casele de jucarie cu tot cu mobilier si animalele. Una din jocurile ei preferate, la care se lipeste bucuros si Mihai, este amenajarea unei case improvizate pentru jucariutele astea mici. Nu fac poze de fiecare data, dar acum am prins momentul. Asadar, iata o mica incursiune / invitatie la o petrecere de figurine...


Toate sunt adunate in cativa ani, de la oua cu surprize, seturi de papusi (pe care Mariuca le ignora total), seturi de figurine, piese de joc (sah) sau seturi de casa + mobilier.


Imi place la nebunie lumea in miniatura pe care o creaza de fiecare data, cu mare atentie la detalii, copiind, dar si imaginandu-si situatii si scene. Nu mai spun ca si vorbesc intre ele personajele... e de la sine inteles. 


Vazuta de sus, de la inaltimea noastra de oameni mari, aglomeratia de jucariute mici poate parea ceva neinteresant, un balamuc ce se lasa cu dureri de spate cand va fi stans sau, si mai grav, cu intepaturi in talpa, daca scapa vreuna... dar daca stai sa te uiti atent, incepi sa vezi lucrurile asa cum le vad si simt ei: totul, si cel mai mic obiect este important si are insemnatatea lui, orice detaliu e minunat si are un loc in jocul imaginat. :)


Mai trebuie sa spun cat de important este jocul de rol pentru copii? Ii ajuta sa isi imbunatateasca aptitudinile sociale si dezvoltarea emotionala, sa inteleaga (prin reproducere) realitatea in care traiesc, sa-si dezvolte limbajul si, cu ajutorul parintilor, sa rezolve anumite situatii dificile sau traumatizante.

Enjoy & have fun,
Lavinia

Un comentariu:

  1. Foarte frumoasa joaca Mariei! Mi-au sarit in ochi imediat turnulete din piese de sah, noi suntem jucatori de sah in familie:))

    RăspundețiȘtergere