Distractia de la ora de mate - 2070 de cuvinte

18 ianuarie 2013

Distractia de la ora de mate

Noi nu facem homeschooling in modul obisnuit in care este cunoscut termenul. Dar, din cate am citit pe tema asta, mi-am dat seama ca un fel de homeschooling tot am facut cu copiii, inca de cand au trecut de 5-6 luni. In fine, nu despre asta e postarea, ci despre una din datile in care ne distram la computer (dap, nu ne e frica de el) facand scaderi si adunari.

Pe computerul copiilor avem instalat Linux. Este un sistem de operare gratuit, mult mai sigur si mult mai bun decat Windows. Alt lucru bun la Linux este ca ofera si programe gratuite pentru orice ti-ai putea inchipui: pentru activitatile educative... pfff, suna cam pompos si nu imi place... sa le zicem activitati la computer pentru copii, avem Domnul Cartof si o suita care contine extrem de multe programele prin care cei mici invata sa foloseasca computerul, invata alfabetul, cifrele, calculele matematice, geografia si tot felul de alte chestii...

De pilda, invatam mate - scaderea sau adunarea - cu aplicatia Palaria magicianului. Dar sa o luam cu inceputul...Cand deschidem programul, avem o bara in stanga de pe care putem alege tipul de activitate si logoul cu avionasul galben in mijloc.De pe bara din stanga alegem activitatile matematice, adica Oita cu cifre colorate si apoi foaia alba cu cifre. In ecran ne apar cateva activitati diferite, dintre care alegem Palaria magicianului.


Nu, softul nu e facut de romani, insa are si optiunea de a afisa, uneori, textul in limba romana.


Dupa cum se vede, foaia are una, doua sau trei randuri de stele, in functie de gradul de dificultate: galbene, verzi si turcoaz. Cand se face clic pe palaria magicianului, apar si stelutele care trebuie scazute din multimea de deasupra. Rapsunsul corect se bifeaza cu mouseul in randul corespunzator (primul rand pentru stelutele galbene, al doilea pentru cel verde, samd)


Daca raspunsul este corect, atunci computerul spune Bravo! si apare o floare zambitoare. Daca raspunsul e gresit, apare o fata trista de clovn.


Chipul de dinozaur al lui Mihai nu e pentru ca am facut scaderi, ci pentru ca trebuia sa incheiem ''lectia''. In realitate, s-au batut care sa dea raspunsul si sa il ''scrie'' cu mouseul, insa dupa mai mult de o ora de astfel de joaca, venise timpul pentru culcare.

Have fun,
Lavinia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu