Beth Harwood : Prinţesa perfectă (Rao, 2008) - 2070 de cuvinte

11 decembrie 2012

Beth Harwood : Prinţesa perfectă (Rao, 2008)

Este o carte pe care Daddy a luat-o special pentru Maria, de Moş Niculae. Şi i s-a potrivit la fix. Este cartea ideală pentru fetiţele cărora le plac prinţesele...

Sophie este o fetiţă căreia îi plac foarte mult poveştile şi care ar fi vrut să fie şi ea prinţesă, precum Cenuşăreasa. Cum se apropie ziua ei, Sophie îşi doreşte o aniversare demnă de o prinţesă.... şi îi cere ajutorul chiar Cenuşăresei. :)

Cartea este superb ilustrată de Patricia MacCarthy şi conţine pliculeţe cu scrisorile pe care şi le trimit Sophie şi Cenuşăreasa. Evident, scrisorile se îmbină perfect cu textul poveştii. Există chiar şi o mini cărticică cu povestea Cenuşăresei, iar la final are un cadou pentru cititoare (nu ştiu ce e în alte exemplare, însă a noastră a avut un lănţişor cu o floricică mov, pe care Maria îl poartă acum zilnic)... Cartea este astfel interactivă, iar pentru mine a fost o revelaţie - prima carte de copii care mi-a plăcut şi pe care am citit-o pe nerăsuflate, nerăbdătoare să aflu ce scrie în corespondenţa dintre Sophie şi Cennuşăreasă.

Sophie ii scrie Cenusaresei si ii cere sfatul in legatura cu aniversarea ei.

Cenusareasa ii spune cum trebuie sa arate locul si invitatiile pentru petrecere.

 Sophie trimite invitatii prietenelor sale.


 Fetita reciteste povestea ei preferata, Cenusareasa.

Cat ma bucur cand gasesc astfel de carti...
Lav

2 comentarii:

  1. Cartea este intr-adevar f. frumoasa, poate fi un cadou pentru o domnisoara (ma uitasem la ea in Carefoure si nu o luasem, dar am comandat-o azi - este la reducere pe elefant cu 19.9lei.Multumim pentru idee

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca si voua va place... daca exista asa o carte si cand eram eu mica, as fi fost in al 9-lea cer. Din aceasi serie mai sunt cateva, noi o sa le luam si pe acelea.

    PS - Am facut reteta de briose pe care ai pus-o la tine pe blog, cea de post, si au iesit absolut delicioase, as spune chiar mai bune decat cele facute cu ou/lapte/unt.
    Mersi ca ai impartit si cu noi reteta.

    RăspundețiȘtergere