Milkshake cu dovleac

O reteta cu gust divin. Nu mi-a placut niciodata dovleacul cand eram mica, dar l-am redescoperit in 2010 cand am facut fursecuri cu dovleac si din anul acesta simt ca nu mai pot fara el. :)) De cand au aparut dovlecii, beau de cateva ori pe saptamana cate un astfel de milkshake deliciosss.

Pe scurt...


Nucsoara are un gust foarte puternic, insa combinatia nucsoara-scortisoara este perfecta pentru dovleac. Cum laptele cu dovleacul nu se prea "pupa" din punctul de vedere al combinarii corecte a alimentelor, nucsoara vine la fix, pentru ca, dincolo de gust, ajuta si digestia. Oricum, din amestecurile incercate, cel mai mult mi-a placut raportul de 1/6 lingurita nucsoara la 1 lingurita scortisoara.

Reteta se poate adapta foarte simplu. Dovleacul nu e musai sa fie facut piure sau copt; el se poate manca si crud, dar razuit bine sau mixat in blender. Laptele, evident, poate fi de provenienta animala sau vegetala - fiecare cum doreste. :)

Enjoy!
Lav

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii