Toby Neal : Blood Orchids (2011) - 2070 de cuvinte

25 august 2012

Toby Neal : Blood Orchids (2011)

Pe cat de frumos este Hawaii-ul, ai zice ca e un paradis, ca in natura aia superba oamenii se inteleg intre ei, pescuiesc fructe de mare si danseaza hula non-stop... Ha! Natura e un paradis, dar oameni sunt oameni.

Toby Neal ne arata asta. Blood Orchids e o carte politista a carei actiune se petrece in Hawaii. Leilani (ce nume frumooos) Texeira este ofiter de patrulare la politia din Hilo si o femeie cu un trecut dureros pe care incearca sa il uite. Povestea incepe cand ea si partenerul ei, Pono, descopera o dubla crima si doreste sa se implice in rezolvarea acesteia. Incepe astfel o lupta impotriva unui feroce criminal in serie...

Nu scriu mai multe despre actiune, pentru ca nu are rost. Voi spune numai ca e prima carte politista/thriller pe care o citesc dupa mult timp, ca am citit-o in 2 zile si ca m-a bagat in sperieti - citeam noaptea si s-au zburatacit afara cotofenele care-si au cuibul in bradul de la fereastra... iar eu am tresarit de mi-a cazut telefonul din mana :D Asta e un semn bun! :)))

Deeeci, cartea este foarte bine scrisa, mintea criminalului e foarte bine surprinsa si, la fel, comportamentul si reactiile lui Lei la ceea ce i se intamplase in trecut - se simte, in scriitura, ca Neal este consilier in probleme mintale. Eu as fi rezolvat nitel altfel anumite lucruri din ancheta politista (de exemplu, atunci cand prietena ei e rapita iar ei au declaratiile unei fete care spune ca a fost dusa in padurile din jurul Hilo, atunci trebuiau sa porneasca sa o caute acolo, macar cu elicopterele).

Lectura placuta, orice ati citi
Lav

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu