Lampa solara de noapte - 2070 de cuvinte

4 august 2012

Lampa solara de noapte

Unul din lucrurile de care sunt extrem de mandra si multumita in ultimul timp este faptul ca am inlocuit lampa de veghe obisnuita cu una ecologica, care functioneaza cu energie solara.

Ideea mi-a venit brusc, in timp ce ma plimbam cu copiii in carucior prin magazin si ma uitam pe la raionul de gradina. Au un raft intreg cu fel si fel de lampi solare - cele obisnuite, care se infig in pamant, unele mai mari pentru perete, unele care se bagau intr-un fel de glob de ceramica (aratau cam ca vasele pentru lumanari parfumate, numai ca mult mai mari) si siraguri cu beculete. Am luat un sirag de beculete cu lampioane culorate... si l-am atarnat de bannerul cu Mickey.


In afara de faptul ca arata frumos ziua, noaptea pare ca e iar Craciunul. Am cazut de acord sa le numim licurici, pentru ca palpaie usor, iar copiii sunt foarte incantati.Se incarca in timpul zilei si l-am testat si pe vreme noroasa, fara soare, si a functionat foarte bine. Functioneaza cu baterii reincarcabile (pt cine nu stie cum merg chestiunile astea) si au si intrerupator. Nu lumineaza intens si nu deranjeaza ochii, oricat s-ar uita la globulete; dupa vreo 1-2 ore lumina scade simtitor, iar inspre dimineata nu mai palpaie deloc. Urmeaza acum sa iau si pentru dormitorul nostru.

Me happy & more green,
Lav

Later edit:
- daca nici dupa ce sta la incarcat o zi intreaga nu se mai aprind deloc luminitele, atunci trebuie inlocuiti acumulatorii;
- MARE ATENTIE! tipul asta de lampa are buton de pornit/opritm iar dimineata trebuie musai oprit (eu mai uit), altfel bateriile se consuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu