DIY: Puzzle cu imagini din reviste - 2070 de cuvinte

20 august 2012

DIY: Puzzle cu imagini din reviste

Ieri am facut un craft pe care vroiam sa il realizez de muuult. Copiilor le place tare mult sa faca puzzle-uri de tot felul si le fac de cand erau mititei de tot (in special Mihai). Marea problema cu puzzle-urile este ca se plictisesc de ele destul de repede, comparativ cu preturile destul de mari pe care le au, asa ca am facut niste puzzle-uri folosind imagini dintr-o revista, lipici si carton reciclat sau refolosit. Este un craft super simplu, cu rezultate deosebit de bune. De data asta am lucrat numai eu, dar data viitoare Mihai a spus ca vrea sa lipeasca numai el. :)

Iata ce si cum am facut...

Am folosit:
  • o revista veche
  • carton (nou sau carton reciclat de la cutii de cereale, lapte, medicamente)
  • foarfeca
  • lipici
  • marker, creion sau carioca

1. Gasirea imaginilor potrivite. In cazul nostru, revista era un ghid de cumparaturi din Istambul. Adevarul e ca nu cumpar reviste de mamici sau de femei, deci nu am alte surse, dar cred ca in ele se gasesc imagini mult mai frumoase si mai colorate. Alta varianta ar fi fost paginile rupte din vreo carte pe care nu mai puteam sa o repar - din fericire nu am asa ceva. Oricum, am gasit vreo trei imagini care se potriveau pentru craftul acesta: una cu un bebelus, alta cu o printesa si una cu doi tineri plimbandu-se langa o apa si un pod... cred ca le-am nimerit la fix :)) Am rupt imaginile din revista si apoi le-am decupat frumos pe margine.


2. Lipirea pe carton. Pasul asta se poate face in mai multe feluri. Eu am ales sa pun lipici pe carton, am intins bine imaginea si apoi, dupa ce s-a lipit bine, am ajustat-o. O alta varianta era sa tai de la inceput imaginea pe dimensiunea cartonului. Foarte important: am pus lipici pe carton, nu pe imagine, pentru ca hartia de revista e subtire si cred ca s-ar fi incretit. Am dat la o parte cartonul nou si am folosit un carton cu o reclama la niste medicamente, pe care copiii l-au luat din sala de asteptare de la medicul de familie... e distractia lor preferata sa se joace cu toate pliantele de acest gen pe care le gasesc pe masa de acolo. :)


3. Trasarea pieselor de puzzle. Dupa ce lipiciul s-a uscat, adica in vreo 3 minute, am intors cartonul si am trasat pe spate liniile puzzle-ului. Dupa cum se vede, am facut ceva incercari pentru ca am vrut ca fata copilului sa ramana cat mai putin taiata; apoi mi-am dat seama ca bucatile nu trebuie sa fie prea mici si ca nu trebuie sa aiba unghiuri foarte ascutite (pentru ca se rod sau se indoaie repede). Pe internet exista sabloane de piese de puzzle, dar asta insemna sa le scot la imprimanta si sa le lipesc pe versoul cartonului - resurse in plus, deci NU in spiritul acestui craft si blog... plus ca era si munca mai multa. Mie imi place asa, are un aer mai personal. :)


Etapele in care am taiat piesele de puzzle...Imi place mult de tot cum a iesit :) E adevarat ca pe margini se observa putin din cartonul colorat de dedesubt, dar asta e bine pentru ca formeaza ca o rama care incadreaza bine puzzle-ul.


Mihai roia in jurul meu ca albina in jurul mierii si m-a deranjat tot timpul... nu ma simteam bine si imi era foarte greu sa ma concentrez la ce faceam eu, darmite sa le mai explic si lor. A ramas ca data viitoare sa lipeasca el imaginea. Pana atunci a facut foarte concentrat acest puzzle, desi e foarte simplu pentru el, care rezolva rapid si unele de 36 de piese - faptul ca imaginea era necunoscuta a avut cea mai mare importanta.


Ca o mamica absolut normala ce sunt, care are nevoie si de putin timp pentru ea, e super cand imi stiu copiii ocupati cu lucruri educative si care ii stimuleaza.
Misiune indeplinita!
Lav

Un comentariu:

  1. Foarte ingenioasa metoda ta!
    Si noua ne place sa facem puzzle (fetita mea L. are 2 ani si 10 luni). Poate o sa reciclez si eu imagini din reviste (doar ca nu prea am reviste prin casa...)

    RăspundețiȘtergere