Povesti ilustrate dupa Jacob si Wilhelm Grimm (FlamingoGD, 2011) - 2070 de cuvinte

7 aprilie 2012

Povesti ilustrate dupa Jacob si Wilhelm Grimm (FlamingoGD, 2011)

          Dupa ce Maria a implinit 3 ani a devenit clar faptul ca atat ea cat si Mihai au crescut si au nevoie de "altfel" de carti; acum nu mai au nevoie de imagini care sa le ilusterze fiecare fragmentel al povestilor, ci isi pot folosi imaginatia ca sa completeze si sa creeze singuri imaginile povestilor, pornind de la cele reale. Una din primele astfel de carti este asta...
          Povesti ilustrate - Jacob si Wilhelm Grimm a aparut la editura Flamingo GD in 2011. Daddy a cumparat-o la inceputul lui 2012, cu 32.50 lei.
          Cartea contine 3 povesti arhicunoscute si 3 mai putin stiute, chiar si de mine:
1. Alba ca Zapada
2. Pune-te masa, ridica-te masa
3. Povestea pescarului si a pestisorului
4. Muzicantii din Bremen
5. Salatica
6. Lupul si cei sapte iezi
          Cartea este cartonata, hartie este groasa, de foarte buna calitate, fara luciu. Ilustratiile sunt semnate de Aleksander Karcz si sunt deosebit de frumoase. De fapt, intregul aspect grafic al cartii este deosebit, iar textul este frumos incadrat intr-un chenar cu arabescuri.
          Doua minusuri are cartea: 1). Textul este ok, dar pe alocuri suna nitel ciudat (ar mai fi trebuit lucrat putin la adaptare/traducere). 2) Nu respecta aliatul (!), iar asta este mare pacat, zic eu. Dupa cum se vede mai jos, atat de bine arata inceputul povesti cu litera aceeea supradimensionata... si impresia se duce cand trecem la fragmentul urmator. Mare pacat.


Asta e una din ilustratiile mele preferate:
castelul din Povestea pescarului si pestisorului.
          La final, daca ar fi sa contorizez, cartea are 3+ (povesti noi, aspect general, ilustratii) si 2- (adaptare, aliniere). Un parinte abil si cu experienta la cititul povestilor poate rezolva din mers ciudateniile textului, deci cartea merita luata macar de dragul ilustratiilor si aspectului deosebit.

          Lectura placuta,
          Lavinia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu