Briose cu nuca, mere si cacao

          Aveam niste forme superbe de briose, dar nu le-am incercat niciodata... pana acum. Adevarul e ca nu vroiam o reteta dificila si imi era si teama de esec. Am gasit o reteta la Bucatarul Maniac, insa, ca o bucatareasa priceputa ce sunt, am modificat-o ca sa corespunda cu ingredientele obisnuite pe care le aveam in casa si am mai adaugat cate ceva ca sa imi placa mai mult. Briosele mi-au iesit... D E L I C I O A S E. Atat de delicioase incat o sa incep sa cred despre mine ca... chiar ma pricep. :D In plus, prepararea este foarte usoara.


          I n g r e d i e n t e:
             250 g faina
             1 plic praf de copt
             1/2 lingurita bicarbonat
             3 linguri cacao
             2 oua
             200 g zahar
             250 ml lapte
             1/2 ceasca ulei
             1 plic zahar vanilat
             esenta de rom si/sau vanilie

          P r e p a r a r e:
           - am amestecat ingredientele uscate, apoi am pus ouale si am amestecat bine ca sa se incorporeze - FARA mixer. Credeam ca va fi greu, dar, surprinzator, nu a fost deloc asa. Am adaugat si laptele si uleiul, treptat amandoua, ca sa nu se faca cocoloase si am amestecat bine. La final am facut miscari largi, ca sa se afaneze bine aluatul.
           - am pornit cuptorul ca sa fie tocmai potrivit de cald pana termin eu cu aranjarea in forme.
           - am umplut formele de briose pe jumatate si am adaugat niste nuca si bucati de mar. Le-am pus apoi pe o tava de metal si am lasat la cuptor vreo 10-15 minute - timpul scade pe masura ce cuptorul se incalzeste din ce in ce mai mult.


          Cat de bune au iesit? Pai copiii au mancat primele 8 briose calde, pentru ca nu au mai avut rabdare. De la urmatoarea transa am trebuit sa ii tin, dar tot au furat 5 de pe tava. Marul de deasupra s-a uscat putin, dar s-a mentinut si usor moale si zemos, creand un contrast foarte fin si delicios cu aluatul si nuca.
          Ce mai, au iesit de nota 10. O sa mai facem, atat cat ne va permite timpul. Pe timpul verii nu prea mai pornim cuptorul, iar deserturile vor fi facute la blender, frigider si deshidrator.

          Pace si liniste,
          Lavinia

          P.S. Formele au fost perfecte; am observat insa ca pe fund s-au inchis putin la culoare - nu stiu daca asa se intampla de obicei cu formele de silicon ori e din cauza ca ultima transa de briose s-a cam ars... Asta urmeaza sa vad mai departe.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Am făcut reteta ta de briose cu nuca, mere si cacao, (am incercat si fara mere si nuca, si au iesit delicoase!). Briosele au crescut frumos si au iesit pufoase, dulci si aromate! :) Mulțumim, Lavinia! :D

    RăspundețiȘtergere