Being Human, povestea cu un vampir, un vârcolac şi o fantomă - 2070 de cuvinte

6 februarie 2011

Being Human, povestea cu un vampir, un vârcolac şi o fantomă


Unul din cele mai bune seriale cu fiinţe supranaturale este Being Human, serie produsă de BBC. O frumoasă şi originală poveste despre un vampir - Mitchell, un vârcolac - George şi o fantomă - Annie, care locuiesc în acelaşi apartament în Bristol, în încercarea de a duce vieţi cât mai normale...

Povestea zice cam asa: Annie tocmai se mutase cu logodnicul ei, Owen, intr-o foarte frumoasa casa, cand cade pe scari şi moare, devenind fantomă. Casa este apoi închiriată mai multor oameni, însă toţi pleacă mai devreme sau mai târziu din cauza fantomei care bântuie locuinţa. Asta până într-o zi, când noii chiriaşi sunt doi băieţi frumoşi, Mitchell şi George... un vampir transformat în primul război mondial şi un vârcolac, transformat în urmă cu puţin timp, în Scoţia. Amândoi vor să ducă vieţi cât mai normale şi umane posibil. Mitchell încearcă din răsputeri să renunţe la sânge, iar George se izolează în nopţile cu Lună plină, pentru a nu răni pe cineva. Fiind fiinţe supranaturale, ei sunt singurii care o pot vedea pe Annie şi astfel între ei se naşte o prietenie frumoasă. Evident, povestea nu se limitează numai la cei trei, apar alţi vampiri cu planuri măreţe de a cuceri lumea, apar alţi vârcolaci şi alte fantome... însă prietenia, respectul, dragostea şi umanitatea sunt lucrurile care ies de fiecare data în evidenţă.

Nu pot spune deocamdată nici că este mai bun decât celelalte filme/seriale de gen, dar nici că este mai prost. Cu siguranţă este diferit. 100% diferit. Şi a ajuns să îmi fie foarte drag, pentru că filmul preţuieşte camaraderia, iubirea şi dorinţa unor personaje fantastice de a fi umane, de a duce o viaţă normală, fericită... Asta, într-o lume în care totul şi toată lumea se doreşte a fi tocmai invers. :)

mai multe surse: wiki, unde poate fi vazut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu