Seven pounds / Şapte suflete (2008) - 2070 de cuvinte

2 decembrie 2010

Seven pounds / Şapte suflete (2008)

Seven pounds este un film cu un subiect controversat. Şocant chiar, pentru că tratează foarte deschis problema sinuciderii. În acelaşi timp, tratează şi o problemă foarte mare la americani, vorbitul la telefon în timpul mersului cu maşina. Nu este un film chinezesc; am ales posterul ăsta pentru că mi-a plăcut mai mult decât cel american.

Un film deosebit de sensibil şi profund cu... surpriza... Will Smith, şi nu, nu este un film de acţiune. Probabil că şi el s-a săturat de genul ăla şi a încercat şi altceva. Will Smith e un actor foarte interesant, mereu credibil, niciodată deplasat în interpretări, mereu lăsând impresia că e mult mai mult dincolo de interpretarea sa. Surpriza vine că joacă la fel de bine şi în filmul ăsta, iar aici rolul e mult mai consistent. Desigur, la început mi-a fost niţel greu să separ actorul pe care îl ştiam numai cu pistolul în mână, de personajul acesta sensibil şi suferind, dar Smith a dovedit că este capabil să joace şi un astfel de rol. Eu chiar îl prefer aşa. :)

Revenid la poveste... "Ben" Thomas stă într-un motel. E noapte şi sună la 911 pentru a anunţa o sinucidere. Al lui... Ben are o listă de şapte nume pe care le repetă aproape obsesiv atunci când dă de greu şi pe care îi urmăreşte de departe sau îi întâlneşte cu pretextul că este de la Fisc. Nu aflăm de la început despre ce e vorba, care e legătura lui cu ei, Ben pare un om chinuit de un secret teribil, care parcă îl înnebuneşte. Deşi pare puţin sf sau de duzină, nu este, din contră. Filmul ne spune povestea invers, din prezent în trecut, ceeea ce face ca tot filmul să fie încărcat cu mister, ca un puzzle ce trebuie rezolvat...Aş spune despre ce e vorba mai departe, dar aş strica tot în caz că citeşte cineva care nu a văzut filmul, iar asta ar fi păcat. Coloana muzicală este, de asemenea, extraordinar de frumoasă. Seven pounds e un film profund, deschis şi sensibil care trebuie văzut; e unul din preferatele mele acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu