Animalele pădurilor, ErcPress - 2070 de cuvinte

29 decembrie 2010

Animalele pădurilor, ErcPress

La grădiniţă, Mihai a primit de Moş Niculaie nişte cărţi foarte frumoase de la editura Erc Press. Chiar am rămas surprinsă, pentru că sunt foarte educative şi la un preţ foarte mic. Prima pe care o prezint este, după mine, excepţională.

Învăţăm să numărăm (cu) Animalele pădurilor este scrisă de Maria Neacşu şi ilustrată de Florin Filotti. Cartea începe cu o scurtă prezentare a mamiferelor şi animalelor sălbatice care trăiesc în păduri. Apoi, printr-un text scurt însoţit de o poză, două desene de colorat şi câte o poezie haioasă, sunt prezentate 10 animale care trăiesc în pădurile noastre: capra neagră, ariciul, ursul, cerbul, râsul, lupul, vulpea, căprioara, veveriţa şi iepurele.

La sfârşitul cărţii sunt două pagini cu numărătoarea de la 1 la10 alături de ilustraţii cu animale, un desen de completat după o linie punctată, un labirint, un joc de recunoastere si unul de numărat. Preţul: 7 lei.

Îmi place cartea asta pentru că de mult căutam ceva care să prezinte animalele noastre, să nu fie tradusă după vreo carte din afară şi să apară nu-ştiu-ce animale de pădure de prin America sau mai ştiu eu de unde. Voiam să ştie cu ce animale se pot întâlni aici la noi şi oricum e un punct bun pentru ca ei să înceapă să înveţe şi ceva mai mult despre animale, nu numai să le recunoască.

Toate textele sunt scurte şi la obiect, fără cuvinte problematice pentru copiii preşcolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu