Fursecuri, My Love - 2070 de cuvinte

5 octombrie 2010

Fursecuri, My Love

Rețeta asta de fursecuri o am de la  buna mea prietenă, Georgia. Era prin facultate, în perioada când cochetam cu ideea de a avea un caiet stufos cu rețete bune-bune, de făcut cândva în viitor, că atunci numai la bucătărie nu ămi stătea gândul. Îmi amintesc că le-am făcut cam după 1 an :D și, recunosc, mă mai joc și acum cu ingredientele pentru a le schimba textura și gustul. Pe lângă faptul că e o rețetă super-simplă, fursecurile ies și foarte bune. Se păstrează într-o cutie de plastic (așa devin super fine) și sunt mai bune a doua zi.

Eu/noi le ador/~ăm!

Ingrediente:
4 ouă
2 cești zahăr
3 1/2 - 4 cești făină
2 cești ulei

Preparare:
* se bat bine albușurile până cresc și se întăresc (~5 minute la viteză mare), apoi se încorporează zahărul și se mixează la viteză mică vreo 5 minute
* se adaugă gălbenușurile
* se încorporează făina în paralel cu uleiul, la început amestecând tot cu mixerul, apoi cu o lingură, de jos în sus, ca să se aereze

* se pornește cutorul

* se taie hartia de copt pe dimensiunile tăvii (dacă nu există hârtie de copt, se unge tava cu puțin ulei și se tapetează ușor cu făină)
* se pune aluat cât 1/2 linguriță sau puțin mai mult (se întind la copt)


* în primele 5 minute NU se deschide ușa cuptorului!
* prima tavă trebuie să stea cam 10-15 minute, apoi, pe măsură ce cuptorul e tot mai încis, timpul de coacere scade - atenție, se ard foarte repede!
* fursecurile nu trebuie să se coacă, pracic ele trebuie numai să se usuce; ideal ar fi să nu apuce să devină maronii pe margini.


Se pot face nenumărate variațiuni:
* fursecuri cu cacao: se amestecî aluatul cu 4-5 lingurițe de cacao;
* fursecuri cu susan (se pot pune orice fel de semințe): se presară semințele peste fursecuri, în tavă, înainte de a le băga la cuptor; se mai pot presăra cu nucă pisată, stafide, bucățele de curmale, seminte crude de floarea soarelui, the sky's the limit :)
* fursecuri castane: se pune aluat cu cacao și deasupra puțin aluat alb;
* fursecuri Lună: într-un castron se pun pe o jumătate aluat de fursecuri cu cacao și în cealaltă jumătate aluat simplu și se ia cu lingurița de la mijloc, de unde se unesc cele două tipuri de aluat.
* fursecuri condimentate: aluatul simplu se amestecă cu diferite condimente, în special scorțișoară sau un amestec de condimente pentru plăcinta de mere (scorțișoară, nucșoară și ghimbir)
* fursecuri învelite ciocolată: fursecurile simple se pot băga pe jumătate în ciocolată topită și apoi lăsate la uscat .

Enjoy!
:)

PS - dacă se folosește zahăr tos, atunci perioada de mixare scade, ca să nu se facă bezele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu