Twinkle, twinkle little star sau Ce planete vedem pe cer in aprilie - 2070 de cuvinte

6 aprilie 2010

Twinkle, twinkle little star sau Ce planete vedem pe cer in aprilie

O stire scurta de pe realitatea.net mi-a amintit ca nu am scris deloc in insemnarile de aici despre astronomie. I-U-B-E-S-C ASTRONOMIA! Stiinta asta mi-a facut copilaria de mii si mii de ori mai frumoasa decat ar fi fost in mod normal si m-a facut sa trec peste momente destul de grele cu un zambet senin pe fata.

Important este ca luna asta se intampla diferite chestii super interesante. Niste planete sunt foarte vizibile si asta mi se pare absolut fascinant, asa ca nu trebuie pierdut. Si consider ca e interesant si pentru copii sa le aratam ca planetele pe care le stiu din harti sau manuale exista acolo undeva si sunt, intr-un fel, tangibile.

So...

MERCUR si VENUS
Cunoscut si ca luceafarul de seara, planeta Venus e deja vizibila de ceva timp in partea de vest a cerului, imediat dupa apus; este, de altfel, cel mai stralucitor corp ceresc de pe cerul nostru, dupa Luna. Mercur nu este o planeta foarte vizibila in mod normal, in principal pentru ca este foarte mica si pentru ca nu se indeparteaza prea mult de Soare... in luna aprilie insa, si Mercur va putea fi vazut pe cer, timp de doua saptamani, alaturi de Venus (punctul maxim pe apropiere a fost deja pe 3-4 aprilie). Apropierea de Venus il va face si pe micutul Mercur ceva mai vizibil.

Planetele sunt observabile in jur de 30 de minute (in oras), pana se intuneca de tot si dispar sub linia orizontului (apun).

Mai poate fi vazut si JUPITER, desi ceva mai greu. Jupiter apare luna asta foarte jos, aproape de linia orizontului. Se vede in est, cu 30-40 de minute inainte de rasaritul soarelui.

Observare si visare placuta!
Lavinia
 :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu