Se cauta temerari (sau agorafobi) pt. un experiment de 520 de zile pe Marte - 2070 de cuvinte

20 iunie 2007

Se cauta temerari (sau agorafobi) pt. un experiment de 520 de zile pe Marte

Agentia Spatiala Europeana cauta 12 temerari europeeni pentru unul din cele mai grele experimente umane din istoria spatiului: a calatorie simulata inspre Marte care implica 17 luni de izolare, intr-un container pe Pamant.

Nu, nu este o gluma, ci o stire foarte serioasa... formularul de inscriere a candidaturii poate fi accesat de la linkul de mai jos.

Dar inainte de a click-ui repede, sa vedem mai intai si ce presupune job-ul, nu?

Scopul experimentului este observarea comportamentului participantilor si a incercarilor de natura psihologica prin care vor trece acestia.

''Nava spatiala'' va fi compusa dintr-o serie de module insumand in total 550 de metri cubi locuibili, in cadrul unui institut de cercetari din Moscova. Calatorii vor trebui sa faca fata diferitelor simulari de urgenta, exercitiilor zilnice, experimentelor, mancarii speciale precum si... plicitselii sau diferitelor probleme de comunicare cu ceilalti colegi. Odata ce usile vor fi inchise, va fi taiata orice legatura cu lumea exterioara, in afara de legatura radio, care se va realiza cu pana la 40 de minute intarziere, atat cat ii trebuie semnalului sa ajunga de pe Marte pe Pamant.

''Salariul'' pentru aceste 520 de zile este de 120 de euro pe zi. Se cauta barbati sau femei cu o sanatate de fier.

Cei care se cred in stare, pot gasi formularul de candidatura la www.spaceflight.esa.int.

Multa bafta! :D

P.S. - galerie foto cu imagini din jurul si de pe Marte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu