L.L. Bartlett : Murder on The Mind (A Jeff Resnick Mystery) - 2070 de cuvinte

10 ianuarie 2013

L.L. Bartlett : Murder on The Mind (A Jeff Resnick Mystery)

        Alta carte din cele de citit iarna asta a fost, din nou, o surpriza placuta. Scrisa bine, putin previzibila la un moment dat, insa m-a prins si acum o consider una din cartile preferate.
        Murder in the mind este povestea lui Jeff Resnick, un new-yorkez pe jumatate irlandez. Iesit sa sarbatoreasca primul job gasit dupa cateva luni bune de stat pe margine, Jeff este jefuit si batut crunt intr-o noapte friguroasa de iarna, pe drumul spre casa. Dupa ce si isi petrece 10 zile in spital, cu bratul rupt, o fractura craniana si fara un ban in buzunar, se vede nevoit sa stea in convalescenta la fratele sau vitreg, medicul Richard Alpert, cu care nu a avut niciodata o relatie prea stransa. Problemele incep sa apara cand Jeff este bantuit de imaginea unei crime. Desi pune aceasta problema pe seama traumei suferite, atunci cand este descoperit cadavrul pe care il vazuse in vis, Jeff isi da seama ca se intampla ceva ciudat cu el. Ajutat de un frate extrem de reticent, Jeff incepe ca caute criminalul, descoperind pe parcurs secrete de familie, abilitati nebanuite si o prietenie stransa...
        Cartea nu e simpla poveste politista, pentru ca trateaza foarte bine relatiile dintre oameni. As spune chiar ca are si un dram de psihologie... buna :)).
        Singurul minus, daca pot spune asa, este predictibilitatea: o data de Jeff "simte" cine e criminalul, acest lucru nu se schimba pana la final. Mi-ar fi placut sa se insele, sa nu fie sigur de premonitiile sale. Asa, singul lucru care mai ramane de facut in ultima treime de carte este sa adune dovezi... Deloc genul meu, insa, per total, mi-a placut mult cartea.

        Lecturi placute,
        Lavi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu