Becca Fitzpatrick : Hush Hush / Ingerul Noptii - 2070 de cuvinte

24 octombrie 2012

Becca Fitzpatrick : Hush Hush / Ingerul Noptii

Hopa, ce carte e asta, ce s-a apucat sa citeasca, a dat-o in balarii. :)) Sunt curioasa, pur si simplu, si vad ca aceasta curiozitate mi-a venit odata cu varsta, pt ca inainte nu as fi citit in veci o carte recomandata de altii. Daca in vara a asta am lasat sf-urile la o parte si am citit carte glossy, istorica si chiar erotica (uuu! despre asta, intr-un post viitor, ca inca imi adun fortele sa pot scrie ceva de bine), acum am dat-o pe carti pentru adolescenti. Si e o recidiva, pt ca acum ceva ani am incercat - subliniez am incercat - sa citesc si Twilight.

De ce as citi carti pentru adolescenti? Pai am facut asta din fix 5 motive:
1) din cauza ca am o nepoata de 16 ani;
2) pentru ca am doi copii care peste N ani vor fi si ei adolescenti;
3) pentru ca o sa vreau si atunci ca fiu legata la lumea lor;
4) pentru ca vreau sa vad ce oferta de carte exista pentru segmentul acesta;
5) pentru ca imi place sa intru in mintile oamenilor :)) sa vad ce la place, ce ii atrage, la ce reactioneaza.... si unul din modurile in care pot face asta este experimentand ceva ce le place lor...

Ta-dam! Si acum, back to bussiness.


Saga Hush Hush, scrisa de Becca Fitzpatrick este o serie de 4 carti din genul paranormal romance, dintre care prima se numeste fix Hush Hush si a aparut in 2008. Am luat cartea in engleza, varianta in romana mi-a depasit limitele rabdarii. Dar sa trecem la... trailer, pentru ca in afara se fac trailere la carti :)


Nora Green este o fata obisnuita de 16 ani al carei tata a fost ucis in urma cu ceva timp si care locuieste impreuna cu mult prea ocupata ei mama intr-o casa mai retrasa. Patch este... un inger cazut, ajuns cu un motiv anume la acelasi liceu cu ea, tipul de baiat secretos, misterios, impracat tot in negru, independent. Intamplarea, sau poate nu chiar intamplarea, face ca ea sa-i devina partenera la ora de biologie si astfel ajung sa se cunoasca. Urmeaza tachinari, replici taioase, tot tacamul - asta a fost partea amuzanta. Nora se simte atrasa in mod straniu de Patch (de fapt nu e chiar asa ciudat, toate fetele sunt atrase de tipii de genul asta; unele chiar ajung sa se marite cu ei, hmm), iar el pare sa fie mereu acolo cand ea e in pericol. In scurt timp, Nora isi da seama ca cineva o urmareste si incearca sa o omoare. Initial crede ca e Patch, insa in peisaj apar si alte personaje...  Cea de-a doua parte amuzanta a cartii au fost scenele de suspans, care au bagat sperietii in mine :). Dar mai departe nu povestesc.

Si pentru ca fanii sunt atat de infocati, avem si trailere pentru un film Hush Hush care nu exista. Asta mi s-a parut mai potrivit cartii.In primul rand, am avut impresia ca traiesc un deja vu. Hush Hush seamana cu Twilight, incepand cu scena din laboratorul de biologie si continuand cu atractia ei pentru el - vazand si un interviu al Beccai am ajuns la concluzia ca autoarele astea isi realizeaza prin cartile lor niste fantezii neindeplinite in adolescenta... Rrright!

In afara de scenele de suspans, in care tensiunea e extrema, cartea e scrisa prost, pe alocuri e enervanta si nici elementele de logica nu abunda - Nora face greseala dupa greseala. Sper sa faca un film dupa serie pentru ca stiu ca oricat de schimbata ar fi povestea, ar iesi mai buna decat cartea. Altfel, merita citita, macar de curiozitate, pentru ca povestea in sine e ok si are potential, la partea cu scrisul nu e tocmai bine...

La citit inainte :))

2 comentarii: