Ce si cum putem picta cu degetul aka Fingerpainting - 2070 de cuvinte

8 septembrie 2012

Ce si cum putem picta cu degetul aka Fingerpainting

Din N motive obiective, pana acum am pictat mai des cu pensula decat cu degetul. De data asta am zis insa ca a venit momentul sa facem lucrurile mai murdare, asa ca... pam-pam! Mihai a fost primul care a obiectat, pentru ca ii place sa fie curat. Pentru Maria nu a contat, pentru ca ei oricum ii place sa fie cat mai colorata din cap pana in picioare. Asa ca ne-am apucat de treaba, cam tarziu in seara si cu teama ca tantarii vor tabara pe noi...

Ce se poate picta cu degetul?
Pai cam orice...
  • In primul stadiu, cele mai simplu de facut sunt florile, fluturii, buburuzele, fructele rotunde (mar, para, portocala, lamaie), iarba, copaci, nori, pesti, caracatite, melci... care au la baza forme rotunde, ovale sau linii. 
  • Apoi, copilul va invata ca tusele de culoare arata diferit in functie de cat de mult apasa cu degetelul si cat de multa culoare ia; odata cu obisnuinta se pot face si modele mai complicate.


Revenind la noi... ne-am asezat la treaba. Mihai a vrut sa faca un melc si Maria niste crabi. Eu nu aveam nici o idee si am zis sa incerc un peisaj...

Dupa ce am terminat primele planse, Mihai a zis ca e mai greu sa picteze cu degetul decat credea :)) si a cerut o pensula. Maria s-a apucat sa faca fluturasi, ca si mine, cu degetul.


- fluturii mei, unde i-am invatat cum se face -

- fluturii Mariei -

- crabii Mariei -

- melcul lui Mihai -

In concluzie, prima ''sedinta'' de pictura cu degetul a fost ok. Mi-a placut mult ce a pictat Maria in felul asta; eu si Mihai aveam alte preferinte, clar. :))

Lav

Un comentariu: