I n g r e d i e n t e
varza rosie tocata;
sare;
2-3 linguri ulei de masline;
cimbru;
seminte de in;
2 rosii;
5 catei de usturoi;
2 frunze de busuioc uscate.
P r e p a r a r e
Am tocat varza cat mai marunt, pentru ca nu imi place grosier, am frecat-o cu doua prafuri de sare si am lasat-o cam un sfert de ora, ca sa se mai inmoaie; cantitate nu stiu sa zic, dar a fost cat pentru o portie... cam cat intra intr-o jumatate de castron de ciorba. Intre timp am spalat si curatat rosiile, le-am taiat sferturi si le-am aruncat in blender alaturi de cateii de usturoi curatati si ei si de cele 2 frunze de busuioc faramitate; am blenduit maxim 30 de secunde, pentru ca totul a devenit rapid o crema rozalie. Cand au trecut cele 15 minute (in reteta originala zice 30, dar nu mai aveam rabdare), am pus ulei si am presarat semintele de in peste varza tocata, apoi am turnat sosul de rosii. Am amestecat si... gata. :)
Mancare, salata, ce o fi... este o nebunie. Am mai zis asta, dar chiar asa este. Cimbrul si busuiocul, ba chiar si usturoiul, dau un gust deosebit. Data viitoare o repet, dar ca la carte, ca sa fie mai bogata. Iar portia, pe care credeam ca o pot manca foarte usor, m-a dovedit! :)) Am mancat numai 2/3, atat de satioasa a fost. Categoric mai fac!
Pofta buna,
Lav
2 Comentarii
ce bine arata :)) vreau si eu
RăspundețiȘtergereCand mai vii in Bucuresti, te astept la mine la o salata :))
RăspundețiȘtergereE super simpla si delicioasaaa!