Cum sa citesti carti Kindle (.azw) pe computer si smartphone - 2070 de cuvinte

26 iunie 2012

Cum sa citesti carti Kindle (.azw) pe computer si smartphone

Citesc de N ori mai rapid carti electronice. Nu stiu sigur de ce anume, insa banuiesc ca este vorba de faptul ca pot schimba fundalul, luminozitatea si contrastul; citesc cel mai bine cu un fundal gri inchis cu litere gri deschis. Si dupa ce scriitura arata de fiecare data la fel, am observat ca imi e foarte greu sa ma adaptez diferitelor fonturi si dimensiuni folosite de fiecare editura in parte. In plus, am acces la mai multe carti electronice pentru copii, ceea ce este un maaare plus. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum...

Putem citi carti in format .azw, specifice Kindle, pe computer sau pe smartphone si e mai simplu decat am crede la prima vedere. Amazon.com ne pune la dispozitie destul de multe carti gratuite sau nu: o parte din ele sunt clasice si se gasesc toate si pe gutenberg.com (de unde e si bine sa le luam, pt simplul motiv ca sunt in format .txt care poate fi citit de orice device), carti de sine statatoare sau carti din trilogii / serii (de obicei ni se ofera prima carte, celelalte putand fi cumparate la preturi destul de ok, 2-10$). Ca sa poti sa downloadezi carti de pe amazon.com trebuie sa iti faci cont, apoi sa iti downloadezi niste app-uri/free reading apps. Dar sa o luam pe rand...

1. Trebuie sa ai cont pe amazon.

2. Downloadeaza app-ul corespunzator readerului tau.  

- Intra pe amazon.com, alege Kindle Store din bara derulanta si da Go.

- Alege Free Reading Apps.

- Pasul urmator este sa alegi tipul de device, urmand ca apoi sa se mai deschida o fereastra
de unde se face download-ul. Pentru smartphone, daca imi aduc aminte bine cum am facut,
trebuie intrat prin aparat, de unde se instaleaza ca un app obisnuit. Fisierul pentru Windows
se numeste KindleForPC-installer.exe. Dupa ce se trece de acest pas, amazon va considera
device-urile respective ca fiind inregistrate pe site.3. Gaseste cartea pe care vrei sa o downloadezi/achizitionezi de pe site.

- Pentru cartile gratuite, Kindle Price trebuie sa fie 0$. 
- In caseta verde din partea dreapta trebuie trebuie ales device-ul pe care vrei sa citesti cartea, in cazul meu, Lavinia's Kindle for PC sau Lavinia's Android.
- Click apoi pe Buy now with 1-Click. Cartea va fi direct trimisa in arhiva Kindle.
Va aparea o fereastra noua cu un mesaj de confirmare.


And... that's all, folks!:) Pe computer trebuie deschis Kindle, dat un refresh si cartea va aparea, iar pe smartphone la fel. Mai mult, chiar fereastra de confirmare a download-ului are un buton care trimite direct inspre KindlePC.

Lectura placuta,
Lav

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu