Ghirlanda de Craciun din polistiren si fulgi de zapada de hartie - 2070 de cuvinte

5 decembrie 2011

Ghirlanda de Craciun din polistiren si fulgi de zapada de hartie

         Si anul acesta m-am hotarat sa fac tot felul de decoratiuni... idei am multe, cu timpul stau prost si recunosc ca e extrem de frustrant sa ma simt ca iepurasul din Alice in Tara Minunilor.
         Pentru decoratiunile de Craciun din anul acesta m-am gandit in primul rand la o ghirlanda facuta din materialele pe care aveam prin casa; si a iesit asta...


         Cu ghirlanda asta particip la un concurs organizat de CreaHobbyCraft, un magazin online cu tot felul de minunatii pentru cei carora le place sa faca lucruri frumoase.


         Revenind la proiect, fulgi de hartie cu 6 colturi am tot facut anul trecut, asa ca sambata asta am si facut iar, toata ziua, de ma dureau degetele de la atata taiat. Cel mai greu de facut a fost torul din polistiren, pentru ca polistirenul extrudat este un material in care se fac usor taieturile drepte, dar cele rotunjite... pfua.

         Pentru ghirlanda cu fulgi de hartie am folosit...
         - o bucata patrata de polistiren extrudat, cu latura de 40 cm;
         - panglici de organza: verde inchis, visiniu, rosu aprins;
         - ace de gamalie;
         - fulgi de zapada din hartie, de 8 si 16 cm, dupa modelul pe care l-am facut anul trecut.


         Cum am facut ghirlanda

         1. Mai intai a trebuit sa tai forma de tor din polistiren si a fost destul de dificil, dar am reusit pana la urma... masa de bucatarie arata de parca as fi construit un robot, nu altceva. Si am folosit un cutit BUN, altfel...


         2. Apoi am inceput sa infasor panglicile de organza in jurul ghirlandei. A trebuit sa aleg doua culori, lasand la o parte aspectul minimalist pe care il doream, pentru ca nu aveam nici o panglica de lungimea potrivita, dar la final mi-a placut cum a iesit.


         3. Am fixat fulgii de hartie cu cate un ac cu gamalie. Peste fulgul cel mare din partea de jos a ghirlandei am mai pus un fulg mai mic.


         4. La final am facut funda mare din organza de culoare rosu aprins si am fixat-o sus.

         Ta-dam!

2 comentarii:

  1. Draga Lavinia,chiar ai muncit,insa este super rezultatul!A meritat din plin.Mult succes!Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere