Inghetata raw de banane si cacao

         Am facut reteta asta de inghetata raw acum ceva timp... este, de fapt, a doua reteta raw food pe care am incercat-o. Si a iesit bine. Eu una sunt mandra, cert e si faptul ca am terminat-o pe toata din prima. :D


         I n g r e d i e n t e:
         banane coapte
         cacao
         miere

         P r e p a r a r e:
         Bananele se taie bucatele, dar nu foarte mici, apoi se blenduiesc bine pana devin o crema consistenta.
         Se toarna intr-un vas de plastic, se amesteca cateva lingurite de cacao si putina miere, dupa care se da la congelator.
         Este gata de mancat in 2 ore, maxim. Nu am amestecat in ea din cand in cand si nu a facut ace deloc.
         Inghetata iese foarte dulce; si vorbesc serios cand zic foarte dulce. M-am interesat si, ca sa nu mai fie atat de dulce, nu mai pun miere data viitoare, ci esenta de vanilie si/sau nuci, alune sau alte seminte pisate.

Bucatareala placuta!

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Am facut si eu o inghetata de genul asta, doar ca eu am pus doar banane si lamaie. Am fost surprinsa sa constat ca gustul acrisor al lamaii evidentiaza dulceata bananei. A iesit foarte buna si aceea. Am sa o incerc negresit si pe cea facuta de tine. Daca vrei sa inlocuiesti cacao poti folosi cu succes carob - praf de roscove, este mult mai sanatos si aromat. si pentru laptele piticilor este foarte indicat.
    vavaly

    RăspundețiȘtergere
  2. k, mersi de sfaturi. pt mine a fost f dulce, dar am mancat mai putin si a fost ok. e musai sa fac o varianta in care sa nu fie atata "dulcegarie" :))

    RăspundețiȘtergere