Pregătiri "caniculare" pentru grădiniţă. Transmisiune live. :)) - 2070 de cuvinte

5 august 2010

Pregătiri "caniculare" pentru grădiniţă. Transmisiune live. :))

Cum 15 septembrie bate la uşă, am reînceput lupta, că este o adevărată luptă, numai că de data asta mai dură, de a-l obişnui pe Mihai să facă treaba mare la toaletă sau măcar la oliţă. Ştie ce trebuie să facă, ştie unde trebuie să o facă, dar are o adevărată fobie pentru oală şi wc.

20:13 Acum, tot facem drumuri la wc de trei ore. Când e urcat pe tron, zice că nu îi mai vine, după ce aleargă 2 minute, anunţă că "vine caca". Am obosit şi sunt transpirată toată.

A învăţat foarte uşor şi de foarte mic să facă pipilică, dar cealaltă treabă e terorizantă. Nu cred că l-am stresat cu asta, drept dovadă că nu ştie să facă până la vârsta asta decât în pampers şi am încercat să nu îl presez, deşi am încercat iar şi iar să îl obişnuiesc. Toate încercările mele au fost inutile, singurul rezultat e că acum, cel puţin, nu mai urlă când îl pun pe toaletă.

Presupun că nu îi place să simtă golul ăla sub poponeţ, dar cel puţin la wc îl ţin cu mâinile calumea şi îl asigur că e în siguranţă. Nu m-ar fi deranjat faptul că nu face, numai că nu este primit la grădiniţă din cauza asta. De asemenea, nu prea îmi place nici vechea ameninţare "să vezi cum o să râdă copiii de tine că ei fac la wc şi tu nu".


20:30 Acum i-am dat oala şi, obosiţi, i-am zis să stea acolo ca pe scăunel până îi vine. A stat 10 secunde. Apoi "locul" a fost ocupat de Maria, care se aşează mereu cu chiloţi cu tot, şi care a început să se dea cu oliţa pe gresie. Mihai a fugit imediat să îşi recupereze oala. Fight, fight, fight! Ea a cedat, acum el stă iar. Să vedem ce se va întâmpla. Cert e că nu cedăm de data asta. Nu punem pampers, nu ieşim afară, nu ne uităm la Mickey. Our way or the highway! (chiar şi dacă va trebui să spăl o pată maronie de pe covor).

Acum e linişte. Îl tot întreb pe Daddy, care e cu el acolo. Îl întreb codat, pentru că nu vreau să îi distrag atenţia lui Mihai. Daddy nu ştie, se uită pierdut la tv, după ce a stat o oră jumate aplecat cu Mihai la wc. Eu simt că miroase ceva.

20:36 A făcut! Aş face poză, dar e scârbos. Pentru mine însă e cea mai fruoasă privelişte pe ziua de azi. :) E un mic pas înainte, poate că din cauză că nu am cedat şi i-am spus asta de la început, poate şi din cauză că era pregătit. Sper că vom merge mai departe pe drumul ăsta.şi să evităm astfel "făcutul de ruşine". Pfiu!

foto: corbis

2 comentarii:

  1. Si noi ne-am chinuit ceva cu pupu, dar noi de abia anul asta am rezolvat si cu nr1 sau pipi si nr sdoi sau pupu, si asta in cam 3 saptamani. Mai poarta noaptea pampers dar ramane gol de cele mai multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti avansati. Nu am incercat sa il las fara nici la somnul de dupa-amiaza... poate ca ar fi momentul. Acum si Maria a trecut la chiloti cand e treaza, desi e mica inca... dar eu incerc. Profit si de faptul ca e foarte cald si ea fuge de pampersi din cauza asta. :D

    RăspundețiȘtergere