Pesticidele și ADHD (deficitul de atenţie la copii), articol din Gandul - 2070 de cuvinte

19 mai 2010

Pesticidele și ADHD (deficitul de atenţie la copii), articol din Gandul

Deficitul de atenţie la copii / ADHD poate fi determinat şi de pesticidele folosite în mod obişnuit ca îngrăşăminte în culturile de legume şi fructe, scriu specialiştii americani în cadrul unui studiu citat de AFP. Copiii sunt mai expuşi la efectele nocive ale pesticidelor întrucât sunt în creştere şi consumă mai multe legume şi fructe, pentru a căror creştere se folosesc, de cele de mai multe ori, pesticide. 
"De asemenea, dacă facem o simplă comparaţie între masa corporală a unui copil şi masa corporală a unui adult, înţelegem de ce acţiunea pesticidelor este mai pregnantă în cazul copiilor", spun cercetătorii."Ajunse în organism, pesticidele se descompun în compuşi detectabili în urină. Aproape la toate analizele făcute în acest sens au fost descoperite urme ale pesticidelor", adaugă realizatorii studiului.
 Agenţia Pentru Protecţia Mediului din Statele Unite a limitat cantitatea de astfel de compuşi permisă în alimente, însă cercetarea recentă a demonstrat că şi un nivel foarte redus de pesticide, în cantităţi greu detectabile, poate afecta creierul.

Tot articolul, in Gandul.

Mult mai multe informatii despre ADHD, pe www.adhd.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu