La Galati, cel mai tare observator astronomic din sud-estul Europei - 2070 de cuvinte

24 martie 2010

La Galati, cel mai tare observator astronomic din sud-estul Europei

sursa: evenimentul.ro
Un motiv in plus de a vizita Galatiul: din 25 martie, orasul are cel mai performant observator astronomic din sud-estul Europei.

"Observatorul astronomic de la Muzeul de Ştiinţele Naturii este singurul din România prevăzut cu un acoperiş tractabil şi cu un telescop principal cu sistem optic Ritchey - Chretien cu diametrul oglinzii principale de 400 mm.

Planetariul are un sistem de proiecţie digital şi un ecran de proiecţie cu diametrul de şapte metri, publicul putând viziona aici filmul "Două bucăţi mici de sticlă" - o incursiune antrenantă şi educativă în lumea instrumentelor folosite în astronomie.

Pe terasa de observaţii astronomice, cea mai mare din România, cu o suprafaţă de 250 mp, se vor organiza observaţii astronomice cu publicul, fiind folosite diferite instrumente: 2 telescoape cu diametrul oglinzii principale de 300 şi 400 mm, 2 telescoape cu diametrul oglinzii de 200 şi 250 mm - pentru observaţiile nocturne sau luneta Coronado SolarMax cu diametrul obiectivului de 60 mm - unică în România - pentru observaţii solare în H-alfa, pe timpul zilei."

sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu