Recordul meu de carti - 2070 de cuvinte

3 februarie 2010

Recordul meu de carti

Inregistrez un record zilele astea, de cele mai multe carti citite in acelasi timp. Sunt vreo 7. Si nu le-am pierdut sirul si nici firul povestilor. Dar sa le iau pe rand:
1. The Absentee, de Maria Edgeworth, o carte din 1912 despre snobismul nobililor irlandezi, mai ales al doamnelor, care vor cu orice pret sa se integreze in societatea englezeasca. Foarte, foarte interesanta, pentru mine cel putin, care m-am pornit sa studiez perioada respectiva.
2. Ender's Game, de Orson Scott Card, e ok, dar este pentru copii sau adolescenti, cel putin aceasta prima carte a seriei; desi deocamdata ma plictiseste, o voi citi pana la capat, seria e fascinanta, am auzit.
3. Codex Siracuza, de Jim Nisbet, am primit-o cadou de la Daddy, dar este prima carte, dupa muuuult timp, care nu imi place :) nu e deloc genul meu, desi pana nu demult eram fana a stilului suspans; promit sa nu o las, tocmai pentru ca este cadou de la persoana importanta.
4. Fortareata digitala, de Dan Brown, am inceput sa o citesc pentru a doua oara, asa, mai mult ca spirit de turma. Nu rezist insa pana la final, mi se pare un subiect foarte, foarte depasit. Am citit 3 capitole, daca nu ma insel si cred va deveni prima carte la care o sa renunt.
5. Together, de Robert Herrick, alta carte din categoria "vintage", despre casatorie si ceea ce vine dupa, din perspectiva anilor 1900. Foarte interesant, la fel ca la nr.1.
6. Evanghelia dupa Jimmy, de Didier van Cauwelaert, o carte usurica, usor sf-fantasy, avand in vedere ca actiunea e in 2025 si e vorba de clonarea lui Isus. Merge pentru momentele cand vreau sa ma destind.
7. Contact de Carl Sagan e inceputa de anul trecut. E foarte ok, ecranizarea ei este filmul meu preferat, dar nu poate fi citita decat in momente de liniste prelungita, nu cate in cate 30 de minute furate din cand in cand. Si asta nu prea mai am. :(

Un comentariu: